Τρίτη, Φεβρουαρίου 7

Σκέτη αποτυχία το Σύμφωνο για το Ευρώ.


Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε η δικτυακή έκδοση της Ημερησίας σχετικά με το μέγεθος του δημόσιου χρέους στα κράτη- μέλη της ΕΕ, στο τέλος του γ τριμήνου του 2011, φαίνεται ότι η αύξηση στο χρέος της Ελλάδας φθάνει στο 20,3% σε σχέση με το αντίστοιχο 3μηνο του 2010.
Αυξητική τάση είχε το χρέος και στις χώρες της ζώνης του Ευρώ που έχουν  ενταχθεί σε πρόγραμμα δανεισμού, δλδη στην Πορτογαλία και στην Ιρλανδία, κατά 18,9 και 16,5 αντίστοιχα.
Στην Ευρωζώνη το χρέος έχει αύξηση 4,2% και φθάνει στο 87,4%.
Τα παραπάνω στοιχεία είναι χαρακτηριστικά της κατάστασης   που επικρατεί στην Ευρωζώνη και φανερώνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το αδιέξοδο   στο  οποίο  βρίσκεται η Ευρώπη εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας του συμφώνου για το Ευρώ να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους. Η πραγματικότητα δείχνει   ότι  η ευρωπαϊκή οικονομία δεν μπορεί  να υπερνικήσει τα προβλήματα, με την αβεβαιότητα για το μέλλον να υπάρχει διάχυτη παντού.
Στην πραγματικότητα, αυτό που βιώνουμε είναι η επιμονή της Γερμανίας σε ένα μοντέλο- πολιτική λιτότητας που μπορεί να οδηγήσει σε κατάρρευση του ευρώ και σε εκτεταμένες, βίαιες κοινωνικές ταραχές σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μήπως τελικά ψάχνουν εκ προθέσεων το αρνητικό αποτέλεσμα προκειμένου να διαλύσουν την Ευρωζώνη,  αφού πρώτα ισχυροποιήσουν την δική τους θέση στο πλαίσιο της παγκόσμιας οικονομίας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: