Τετάρτη, Φεβρουαρίου 8

Πραγματικότητες


-Στο όριο της φτώχειας το 27,7% των Ελλήνων, σύμφωνα με την Eurostat. Σωστή διαπίστωση, το 50% των Ελλήνων βρίσκεται ήδη σε κατάσταση φτώχειας.

-Έως και το Σάββατο θα συνεχισθεί το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. Αγριεύει ο καιρός, ξεπάγιασε η Ευρώπη που κινδυνεύει να μείνει χωρίς θέρμανση εξαιτίας των αυξημένων αναγκών φυσικού αερίου στην Ρωσία.

-Τέσσερις έως έξι λιγνιτικές μονάδες ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ είναι υποψήφιες για πώληση. Υποψήφιες για πώληση μονάδες της ΔΕΗ φέρονται ως τώρα οι μονάδες Αμυνταίου, Φλώρινας, Αγ.Δημητρίου και Μεγαλόπολης. Οι αποφάσεις θα οριστικοποιηθούν μόλις η ΕΕ ολοκληρώσει την σχετική «έρευνα αγοράς».
 Μάλλον περιμένουν να πέσουν ακόμη οι τιμές ή να τις πάρουν χωρίς να πληρώσουν επειδή δεν θα έχουμε σε 2-3 χρόνια να πληρώσουμε τα δάνεια που μας δίνουν για την "σωτηρία"  μας.

-Ο Ρωμαίος νομομαθής Φλωρέντιος είχε πει ότι: “ Η δουλεία αποτελεί έναν θεσμό του ius gentium (του νόμου των εθνών) βάσει του οποίου κάποιος υπόκειται στο dominium( κυριαρχία) κάποιου άλλου κατά αντίθεση προς την φύση”

-Έρευνες λένε  ότι οι γυναίκες έγιναν ιδιαίτερα επιλεκτικές επειδή οι άντρες έπαψαν να είναι “κυνηγοί”. Ξεχνούν ότι το εν λόγω κυνηγητό χρειάζεται 2.


-"Η Μακεδονία είναι de facto μέλος του ΝΑΤΟ, απομένει να καταχωρηθεί de jure" έγραψε ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων Ν. Γρουεφσκί στην στήλη του στην γερμανική εφημερίδα faz. Ως επιχείρημα παραθέτει το γεγονός οτι η ΠΓΔΜ συμμετέχει με στρατεύματα σε κάποιες aποστολές του ΝΑΤΟ και υποστήριξε ότι το ήμισυ του στρατιωτικού προϋπολογισμού της FYROM   πηγαίνει για τις δαπάνες των στρατιωτών που βρίσκονται στο Αφγανιστάν.
Σε ότι αφορά την Ελληνοσκοπιανή  διένεξη  είπε ότι η διαφορά με την Ελλάδα είναι εικονική χωρίς προηγούμενο στον Κόσμο. Οι Έλληνες έχουν  πρόβλημα με την ταυτότητά μας, το όνομα του έθνους και της γλώσσας μας. Τι παραλογισμός, ανέφερε χαρακτηριστικά.

H Ελληνική κυβέρνηση τι λέει για όλα αυτά;

Κατα τ' άλλα,  έρχεται στις 20 Φεβρουαρίου ο ειδικός απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς προκειμενου να διερευνήσει τις προοπτικές επίλυσης του ζητήματος της ονομασίας των Σκοπίων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: