Κυριακή, Δεκεμβρίου 4

Συρρικνώνεται η μεταφορά των μαθητών

Μια ιδιαίτερα δύσκολη σχολική χρονιά αναμένεται να είναι το 2ο12 για τους μεταφερόμενους μαθητές της Ηλείας και γενικότερα για τους 16.οοο μαθητές ολόκληρης της περιφέρειας δυτικής Ελλάδας που κατοικούν μακριά από την έδρα του σχολείου τους καθώς οι δαπάνες του προϋπολογισμού στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για το σκέλος της μεταφοράς των μαθητών είναι μειωμένες κατά 52%. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στο ήδη προβληματικό σύστημα μεταφοράς, με ότι οικονομικό και ψυχολογικό κόστος συνεπάγεται για γονείς και μαθητές.


Το φαινόμενο της μείωσης των δαπανών παρουσιάζεται σε όλες τις περιφέρειες της χώρας καθώς έχουν επέλθει μεγάλες περικοπές σε υλοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος. Eίναι λοιπόν   προφανές ότι η οικονοµική πολιτική σκληρής λιτότητας έχει ως στόχο να μείνουν τα παιδιά της Ελληνικής Επαρχίας αγράμματα.

Δεδομένου ότι πολλοί Δήμοι δεν είναι σε θέση να αναπτύξουν μηχανισμό μεταφοράς, είτε επειδή δεν ενδιαφέρονται, είτε επειδή δεν έχουν τα μέσα,  η ελληνική επαρχία θα γυρίσει στην εποχή που οι μαθητές μετακόμιζαν σε άλλες πόλεις για να παρακολουθήσουν την βασική εκπαίδευση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: