Σάββατο, Δεκεμβρίου 31

Πού ήσουν πριν;

 Το 2011 ήταν η δυσκολότερη χρονιά  για την Ελλάδα μετά τον β'  παγκόσμιο πόλεμο, το 2012 δεν αναμένεται καλύτερο.
Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των διαπλεκόμενων,  οι κατασκευασμένοι  μονόδρομοι    και οι  σκόπιμα  αδέξιοι   χειρισµοί στις διαδικασίες  αντιµετώπισης   της  κρίσης  επιδρούν καθοριστικά  στην διαμόρφωση  του μέλλοντός μας.   Στο πλαίσιο αυτό κάποιοι μιλούν με  κραυγές,  κάποιοι άλλοι κάνουν θόρυβο μόνο και μόνο για να σκεπάσουν  το  ανεπαρκές  εγώ τους, ενώ  οι  ελίτ “ απολαμβάνουν” τα κεκτημένα. 
Είναι λοιπόν φανερό ότι ο  δρόμος μπροστά μας  είναι κακοτράχαλος και γεμάτος εμπόδια ,  στο τέλος  όμως  αυτού  του δρόμου η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση ισχυρότερη. Οι  ανισότητες και όλα όσα βιώνουμε είναι κατασκευασμένο προϊόν από την χρηματιστική  ολιγαρχία που έχει  την εξουσία. Με την τροχιά που έχουν  πάρει τα πράγματα σε   λίγα χρόνια τα πάντα θα έχουν ξεπουληθεί και η πλειονότητα των Ελλήνων θα  ψάχνει στα “σκουπίδια”  των      εποίκων της τρόικας για    μπαγιάτικα ξεροκόμματα,  κάποιοι ποιο τυχεροί ίσως αποκτήσουν μια θέση στα συσσίτια.
   Φυσικά,  έχουμε όλοι μας ευθύνη.    Ο τρόπος  που     αντιμετωπίζουμε  την πραγματικότητα της ζωής μας  δίνει σε διάφορους  ξένους και ντόπιους επιτήδειους το δικαίωμα να κακοποιούν τις αισθήσεις μας  ή να γεμίζουν με τα    κατασκευασμένα ψευτοδιλήμματα   και τα κενά περιεχόμενου μηνύματα    το κενό  που αφήνει η δική μας στάση στη συλλογική μας συνείδηση.
Όταν φίλες και φίλοι σχεδόν  έχουμε σταματήσει να μιλάμε μεταξύ μας,  είναι δυνατόν να μας ακούσουν οι άλλοι! Η απληστία και οι εγωισμοί  εκ των πραγμάτων οδηγούν σε άρνηση της πραγματικότητας,  την ωρα που  οι “αντίπαλοί μας” χειρίζονται   αποτελεσματικά  το διαίρει και βασίλευε  για να υπερασπιστούν τα  συμφέροντά τους.
Είναι, επομένως,  σαφές ότι βρισκόμαστε στην εποχή της μετάβασης, από αυτή την κρίση που περνάμε θα προκύψει ένας άλλος κόσμος ως φυσικό επακόλουθο των νέων αναγκών.
Ας κάνουμε λοιπόν πράξη , σε καθημερινό επίπεδο,  το σύνθημα που λέει ότι   -τίποτα δεν θα άλλαζε στο ρου της ιστορίας αν δεν ήμασταν εμείς- 
 Τότε, όχι μόνο αυξάνεις τις πιθανότητες  να καθορίσεις  την   πραγματικότητα, αλλά    θα έχεις  και κάθε δικαίωμα να λες “ήμουν κι εγώ εκεί”
Σε κάθε περίπτωση, εσύ αποφασίζεις..

Δεν υπάρχουν σχόλια: