Τρίτη, Δεκεμβρίου 20

Είναι μόδα ο στρουθοκαμηλισμός στην Ελλάδα


Νοθευμένα καύσιμα χρησιμοποιούν τα οχήματα των Ενόπλων Δυνάμεων. Το γεγονός διαπιστώθηκε μετά από δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε το Γενικό Χημείο του Κράτους. Το νέο δεν είναι ότι “κυκλοφορούν” νοθευμένα καύσιμα, νέο θα ήταν αν γενικά έβρισκαν ανόθευτα καύσιμα!

Γράφει το “βήμα” ότι στα σχέδια του πρωθυπουργού είναι και η ενεργοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» το οποίο όπως υποστηρίζουν διεκόπη στα τελευταία έτη της θητείας του κ. Καραμανλή λόγω έλλειψης πόρων και κακής διοίκησης του έργου.
Κάποιος να τους ενημερώσει ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν διεκόπη. Η αλήθεια είναι ότι το πρόγραμμα διαχρονικά έτυχε κακής διοίκησης, όμως κατά τα τελευταία 2 χρόνια πολλοί δήμοι  απέλυσαν εργαζόμενους λόγω έλλειψης πόρων.
Επίσης,τα τελευταία 2 χρόνια καθυστερεί σημαντικά και η μισθοδοσία των εργαζόμενων.

Η εφημερίδα “πατρίς” του Ηρακλείου έγραψε χθες ότι στην Κρήτη υπάρχουν άνθρωποι που ζουν σε σπηλιές εξαιτίας έλλειψης στέγης. Επιτέλους, το όραμα του Παπανδρέου για “πράσινη ανάπτυξη” γίνεται πράξη, ιστορικο-κοινωνικά γυρνάμε στην λίθινη εποχή !

Σε ανυπόγραφη επιστολή της προς “φοβισμένους” η εφημερίδα καθημερινή λέει ότι: “Όποιος θέλει να κερδίσει τις επόμενες εκλογές θα πρέπει να αντιληφθεί ότι τον συμφέρει απολύτως να έχουν γίνει από πριν όσα δυσάρεστα δεν μπορεί καμία ελληνική κυβέρνηση να αποφύγει” Με απλά λόγια η εν λόγω εφημερίδα προτρέπει τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου και κυρίως την ΝΔ να συναινέσει σε πιο σκληρά μέτρα  πριν τις εκλογές για να μην έχει βάρος μετά.
Εδώ τα πράγματα είναι απλά. Αν η ΝΔ συναινέσει σε, νέα, σκληρά μέτρα, πριν τις εκλογές, στις εκλογές θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ. Αν κερδίσει τις εκλογές και συνεχίσει την ίδια, μνημονιακή, πολιτική, το πολύ να αντέξει 2-3 μήνες.
Δίχως αμφιβολία το πολιτικό- οικονομικό σύστημα της χώρας φοβάται να θίξει το ζήτημα της εξόδου  από το ευρώ. Είναι μια εγκληματική επιλογή δεδομένου ότι όλες οι χώρες έχουν αρχίσει προσπάθεια για να  τεθεί υπό έλεγχο η  ανεξέλεγκτη παγκοσμιοποίηση.
Για παράδειγμα, η κυβέρνηση της Βραζιλίας υποχρέωσε μεγάλη πολυεθνική αλυσίδα ενδυμάτων να σταματήσει να χρησιμοποιεί σαν σκλάβους τους εργαζόμενους. Στην εταιρία επιβλήθηκε  πρόστιμο και,  δήλωσε ότι θα  συμμορφωθεί με  το δίκαιο της Βραζιλίας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: