Παρασκευή, Δεκεμβρίου 16

Συνεχίζουν να αυξάνονται οι άνεργοι


Αυξημένος κατά 88.392 άτομα ή κατά 14,9% ήταν ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ).
Αύξηση κατά 22.276 άτομα, ή κατά 3,21%, εμφανίζει ο αριθμός των ανέργων και σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ιδιαίτερα  αρνητική  πτυχή   είναι η συνεχιζόμενη    αύξηση των μακροχρόνια ανέργων. Ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων ανέρχεται πλέον στα 884.764 άτομα.  
  Βέβαια, υπάρχει, με πολλές πιθανότητες,  το ενδεχόμενο να είναι αρκετά περισσότεροι και οι αρμόδιες αρχές να μην δίνουν τον πραγματικό αριθμό στην δημοσιότητα.     
Η εργασιακή ανασφάλεια και τα συνεπακόλουθα της ανεργίας έχουν αντίκτυπο όχι μόνο στους ίδιους τους άνεργους αλλά και στην οικογένεια των ανέργων.
Άνεργοι γονείς για μεγάλο χρονικό διάστημα σημαίνει περικοπές στην εκπαίδευση των παιδιών ή ακόμη και πρόωρη εγκατάληψη της γονικής εστίας με σημαντικές μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για τα παιδιά που θα βρεθούν σε αυτόν τον δύσκολο δρόμο. Επίσης, δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα των ακραίων καταστάσεων που βιώνουμε να τα εισπράξουμε σε περίπου 10- 15 χρόνια όταν οι σημερινοί έφηβοι θα έχουν φτάσει σε σημείο να ενταχθούν παραγωγικά στην κοινωνία, να δημιουργήσουν οικογένεια κ.α. Καθώς δείχνουν τα πράγματα, η Ελλάδα δύσκολα θα αποβάλει μέσα στα επόμενα 50 χρόνια την “κουλτούρα της φτώχειας” με ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομική και κοινωνική πρόοδο.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: