Τρίτη, Δεκεμβρίου 27

Οι “οπαδοί” του μνημονίου καταστρέφουν την Ελλάδα



Καθώς ο χρόνος φτάνει στο τέλος του, λήγει και η περίοδος «χάριτος» για την μεταβατική κυβέρνηση.
Από την αρχή ακόμη της νέας χρονιάς η Ελλάδα θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις που προκάλεσε στην οικονομία και στην επαγγελματική και προσωπική ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων η ανικανότητα της κυβέρνησης Παπανδρέου να διαχειριστεί την κρίση που οι ίδιοι δημιούργησαν αμέσως μόλις ανέλαβαν την διακυβέρνηση του κράτους μετά τις εκλογές του 2009.
Φτάνει λοιπόν η ώρα της αλήθειας καθώς κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Όλοι γνωρίζουν από πρώτο χέρι για τους χιλιάδες ανέργους, για τις επιχειρήσεις που καθημερινά κλείνουν, για τα νοσοκομεία που λειτουργούν χωρίς βασικά αναλώσιμα υλικά και πολλές φορές χωρίς θέρμανση, για τα χιλιάδες κενά στα δημόσια σχολεία και στις υπόλοιπες δημόσιες υπηρεσίες της χώρας που σχεδόν υπολειτουργούν, για τους αγρότες που είδαν για μια ακόμη χρονιά το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, για τους χιλιάδες άστεγους που ζουν σε σπηλιές, κ,α. Κάποιοι βέβαια μπορεί να ισχυριστούν ότι η απάντηση στην κρίση είναι η συνέχιση της μείωσης των μισθών, οι περικοπές και γενικότερα η συνέχιση της λιτότητας με παράταση του βίου της μεταβατικής κυβέρνησης.
Μέχρι στιγμής όμως η πολιτική του μνημονίου καταστρέφει την κοινωνία , υποβαθμίζει τη χώρα και έχει προκαλέσει διοικητικό χάος επειδή οι στόχοι που υπηρετεί είναι καθαρά εισπρακτικοί.
Δεν πρέπει λοιπόν να αποφασίσει η Ελληνική κοινωνία για το μέλλον της ; Μπορεί η χώρα να συνεχίσει να άγεται και να φέρεται από τους ξένους ειδικούς – απεσταλμένους των δανειστών που βρέθηκαν να συνδιοικούν και να αποφασίζουν χωρίς μάλιστα να μπορούν να ελεγχθούν από κανέναν.
Κατά συνέπεια, οι λογικές που μας οδηγούν στο περιθώριο της Ευρώπης πρέπει  άμεσα να απομονωθούν για να γλιτώσουμε τα χειρότερα.
Το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι,  κυρίως τα μεγαλα μμε και οι βολεμένοι του πολιτικού συστήματος συνεχίζουν, ίσως σκόπιμα, να μην μπορούν να αντιληφθούν ότι τα πακέτα δανεισμού ανακυκλώνουν το χρέος, αυξάνουν τα έξοδα για τόκους και φτωχοποιούν το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας για μπορούν πιο εύκολα να κερδοσκοπούν πάνω στα ερείπια του τόπου οι ντόπιοι και ξένοι αεριτζήδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: