Τετάρτη, Δεκεμβρίου 7

Όλα αλλάζουν προς το χειρότερο


 Σύμφωνα με νεώτερη έρευνα του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στην οποία εξετάζεται η κατανομή των εισοδημάτων στις 34 χώρες-μέλη του οργανισμού φαίνεται ότι  μεγαλώνει το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων, δεδομένου ότι εξαιτίας της κρίσης η ψαλίδα ανοίγει περισσότερο. Βασικός παράγοντας της αυξανόμενης κοινωνικής ανισότητας αποτελεί η μεγάλη αύξηση του αριθμού των μερικώς απασχολουμένων

Εξήντα χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις θα βάλουν λουκέτο το 2012 εκτιμά η εθνική συνομοσπονδία ελληνικού εμπορίου

-Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας πολλά υπερμπακάλικα πληρώνουν τους εργαζόμενους σε είδος.
ουκέτο σε άλλες 17 εφορίες έβαλε το υπουργείο Οικονομικών, μεταξυ αυτων ειναι και της Γαστούνης του νομού Ηλείας οι αρμοδιότητες της οποίας μεταφέρονται στη Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας.

-Στα Μακρίσια Ηλείας γυναίκα 45 χρονών που εδώ κι ένα χρόνο αντιμετώπιζε προβλήματα επιβίωσης έχασε τη  ζωή  της από ασιτία.

-Ο πιο ένθερμος υποστηρικτής της ένταξης της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζιζκάρ ντ’ Εστέν υποστηρίζει οτι η Αθήνα θα πρέπει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, προκειμένου να αποφύγει την επιβάρυνση των Ελλήνων, από τον αντιπληθωρισμό. Η Ελλάδα θα μπορούσε να παραμείνει στην Ευρωζώνη, αλλά είναι πολύ δύσκολο να πετύχει μια οικονομική ανάκαμψη, έχοντας ένα ισχυρό νόμισμα, σημείωσε με νόημα ο Γάλλος πολιτικός.



-

Δεν υπάρχουν σχόλια: