Πέμπτη, Δεκεμβρίου 30

Ανεξέλεγκτη η λαθρομετανάστευση στον Έβρο

Αγανάκτηση, ανησυχία και έντονο προβληματισμό έχει αρχίσει να προκαλεί στους κατοίκους των παραμεθόριων περιοχών του νομού Έβρου η αθρόα και ανεξέλεγκτη είσοδος εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών με την βοήθεια της Τουρκίας και τη διακριτική ανοχή της frontex, έτσι καραβάνια ολόκληρα γεμίζουν τις ανηφοριές των βουνών της Θράκης και τα υγρά χωμάτινα μονοπάτια των δρόμων του Έβρου σε μια πορεία προς το εσωτερικό της χώρας και τα λιμάνια που οδηγούν στην Ιταλία.
Οι διαστάσεις του προβλήματος γίνονται ακόμα πιο εμφανείς, αν στον αριθμό αυτό προστεθούν και τα εκατοντάδες ανήλικα παιδιά που περνούν από την Τουρκία στην Ελλάδα ασυνόδευτα.
Αν τα ασυνόδευτα παιδιά δεν επανενωθούν με τους δικούς τους, έπειτα από τις απαιτούμενες ενέργειες, φιλοξενούνται αρχικά στα κέντρα υποδοχής Προσφύγων στον Έβρο και στην συνέχεια προωθούνται σε ιδρύματα της χώρας που δέχονται παιδιά!
Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλη απορία είναι η ανοχή και η αδράνεια της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματα που δημιουργεί η λαθρομετανάστευση.
Πρόσφατα, οι πρωτοφανούς αγριότητας συμπλοκές που σημειώθηκαν στην Πάτρα μεταξύ ομάδων λαθρομεταναστών για την «κυριαρχία» στο λιμάνι όχι μόνο δεν προβλημάτισαν αλλά πολλοί, ειδικά οι υπεύθυνοι, προσπάθησαν να κουκουλώσουν τα επεισόδια που μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης την παραλιακή της Πάτρας.
Κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τη λαθρομετανάστευση αναρωτιούνται για το πως θα αποφευχθεί παρόμοιο φαινόμενο στο μέλλον, ειδικά στην περίπτωση που όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας βρεθούν κάποια στιγμή χωρίς χρήματα και εργασία. Το φαινόμενο, αν η χώρα μας θέλει να διαφυλάξει την εσωτερική ασφάλεια, χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα με δραστικά μέτρα, γιατί στην ουσία ο μεγάλος όγκος των λαθρομεταναστών είναι ένας ξένος στρατός στα μετόπισθεν με ότι αυτό συνεπάγεται για το δημογραφικό και γεωπολιτικό μέλλον της χώρας .

Δεν υπάρχουν σχόλια: