Σάββατο, Δεκεμβρίου 4

Κυβερνητική αδιαφορία για τις αποζημιώσεις των αγροτών

H αδιαφορία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα προβλήματα των αγροτών έχει φέρει σε απόγνωση τους παραγωγούς εσπεριδοειδών στα Μακρίσια ολυμπίας και στην ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας- Κρεστένων .
Ο πρόεδρος του αγροτικού συνεταιρισμού Μακρισίων κ. Γ.Χατζόπουλος καταγγέλλει ότι, οι αγρότες της περιοχής παραμένουν ακόμη απλήρωτοι τις αποζημιώσεις από τα ΠΣΕΑ περιόδου 2008.
Η αδράνεια του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους αγρότες που πλέον αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Επίσης, οι μικρομεσαίοι αγρότες της περιοχής δυσκολεύονται να προσαρμοστούν στις νέες οικονομικές συνθήκες που δημιουργεί η πολιτική του μνημονίου. Η καλλιέργεια της γης έχει γίνει οικονομικά ασύμφορη με άμεσο αποτέλεσμα αρκετοί να έχουν αρχίσει να ετοιμάζονται ή να μεταναστεύσουν ή να πουλήσουν την περιουσία τους προκειμένου να επιβιώσουν.
Κάτοικοι της περιοχής λένε ότι, για άλλη μια φόρα η σοσιαλιστική κυβέρνηση του πασοκ, όπως και την περίοδο 2000-04, όταν έσπαζαν τα λάστιχα των αγροτών, δείχνει το αντιαγροτικό της πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: