Κυριακή, Δεκεμβρίου 5

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΒΕΝΖΙΝΗ

Η άνοδος της τιμής του πετρελαίου στις διεθνής αγορές [ η τρέχουσα τιμή είναι στα $89.44] και η υπερβολική και αδικαιολόγητη φορολογία που έχει επιβληθεί από την κυβέρνηση τον τελευταίο χρόνο, ο επιπλέον φόρος ανά λίτρο αμόλυβδης σε σχέση με την περσινή χρονιά ξεπερνά τα 0,50 ευρώ, έχουν «εκτοξεύσει» την λιανική τιμή πώλησης.

Ήδη, στα περισσότερα πρατήρια η τιμή της αμόλυβδης 95 οκτανίων αυξήθηκε στο 1.56- 1, 60 ευρώ ανά λίτρο. Η υψηλή εξάρτηση που έχει η Ελλάδα από το πετρέλαιο και η τρέχουσα αύξηση στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου αναμένεται να δώσουν άλλο ένα γερό χτύπημα σε χιλιάδες καταναλωτές. Η αύξηση αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά και το πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο παραγόντων, δηλαδή ακριβή ενέργεια kai τα αρνητικά δεδομένα που δημιουργεί η οικονομική πολιτική του ΔΝΤ στην Ελλάδα αναπόφευκτα μειώνουν σημαντικά την γενικότερη ικανότητα της χώρας, αποσταθεροποιούν περαιτέρω το οικονομικό περιβάλλον και καθιστούν πρακτικά ανέφικτη κάθε ελπίδα να αυξηθεί η εγχώρια ζήτηση την περίοδο των εορτών. Όλα δείχνουν ότι οι δυσμενείς εξελίξεις θα επηρεάσουν αρνητικά και τα έσοδα του δημοσίου με ότι αυτό συνεπάγεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: