Πέμπτη, Δεκεμβρίου 23

Στο έλεος του μνημονίου οι πυρόπληκτες περιοχές

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 η πολιτεία ως ελάχιστο φόρο τιμής στην αναίτια θυσία όσων έπεσαν θύματα των φονικών πυρκαγιών αποφάσισε να αποκαταστήσει επαγγελματικά τις οικογένειες που έχασαν τους ανθρώπους τους.
Δυστυχώς, λίγα χρόνια μετά, η πολιτεία έρχεται να πληγώσει ξανά τις βαθιές πληγές που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα.
Με άλλοθι την οικονομική πολιτική έχει ανασταλεί ο διορισμός στο δημόσιο συμπολιτών μας που οι δικοί τους κάηκαν ζωντανοί, αν και ένας μικρός αριθμός έχει αποκατασταθεί.
Η πρωτοφανής αδιαφορία και η έλλειψη ευαισθησίας από την πλευρά της πολιτείας έχει φέρει σε δύσκολη θέση τους συγγενείς θυμάτων που έχουν δικαίωμα μόνιμου διορισμού στο δημόσιο, για το λόγο ότι όταν ψηφίστηκε ο σχετικός νόμος στη βουλή άφησαν τις δουλειές τους για να μπορέσουν να διοριστούν.
Την ίδια ώρα, η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης και τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στα πυρόπληκτα- ξεχασμένα χωριά της Ηλείας η προκλητική απουσία σχεδίου ανασυγκρότησης, αν και έχει εξαγγελθεί από την κυβέρνηση, αναγκάζουν τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να ζουν με τις κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές συνέπειες. Επίσης, η αισχρή, χωρίς όρια, πολιτική κοροϊδία σε βάρος ανήμπορων να αντιδράσουν πολιτών δείχνει ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει συνθήκες εξόδου από την « εθνική μιζέρια» που η ίδια επιβάλει.
«Το μόνο που έχουμε δει να συμβαίνει με συνέπεια είναι τα αντιπλημμυρικά έργα στους ποταμούς! » λένε με αγανάκτηση οι κάτοικοι της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: