Τετάρτη, Δεκεμβρίου 29

Στα ύψη η βενζίνη εξαιτίας των φόρων

O κρύος χειμώνας και η πρόσφατη απόφαση του opec να διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα παραγωγής πετρελαίου για ολόκληρο το 2011 ανεβάζουν την τρέχουσα διεθνή τιμή του στα $91.36 με αποτέλεσμα να ακριβαίνει και στη ντόπια αγορά η τιμή λιανικής.
Η χώρας μας την τρέχουσα περίοδο έχει την πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη, όχι εξαιτίας των διεθνών τιμών αλλά εξαιτίας των πρόσθετων υπέρογκων φόρων που επέβαλε τον τελευταίο χρόνο η κυβέρνηση Παπανδρέου.
Σε σχέση με την περσινή χρονιά ο επιπλέον φόρος είναι περίπου 0.60 ευρώ. Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των ακριβών καυσίμων εν μέσω κρίσης που κατά γενική ομολογία 'γονατίζει' την οικονομία χρειάζεται άμεση μείωση των φόρων στα καύσιμα και όχι ενοχοποίηση όλων των πρατηριούχων ότι κλέβουν τους καταναλωτές με ελλειμματικές παραδόσεις.
Σύμφωνα με τους πρατηριούχους η μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με την περυσινή χρόνια σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνά το 50%.
Όλα δείχνουν ότι η απώλεια δημοσίων εσόδων εξαιτίας της μείωσης της κατανάλωσης και της ακριβής, εξαιτίας των φόρων, βενζίνης είναι τεράστια

Δεν υπάρχουν σχόλια: