Σάββατο, Δεκεμβρίου 11

Στο δρόμο για το πουθενά ο τουρισμός


Κατά γενική ομολογία η χρονιά που φεύγει ήταν μια από τις χειρότερες για τον τουρισμό της χώρας, όλα όσα συνέβησαν μας έφεραν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα ως προς την έλευση ξένων.
Η ύφεση και η συμπίεση που προκαλεί στην καταναλωτική δαπάνη, τα προβλήματα της χώρας, η ακρίβεια, η ελάχιστη προβολή, οι απεργίες και άλλα ανάγκασαν πολλούς τουρίστες από διάφορα μέρη του κόσμου να μην επισκεφτούν τη χώρας μας.
Οι Έλληνες είναι ένας διεφθαρμένος λαός, «χώρα κλεφτών και ψευτών» [ το είπε και ο πρωθυπουργός τους] φοβόμαστε να πάμε στην Ελλάδα λένε αρκετοί ευρωπαίοι και προτείνουν τα παράλια της Τουρκίας και της Κροατίας για να γλυτώσουν από τους διεφθαρμένους Έλληνες.
Για την Ελλάδα χώρα με σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε πολιτιστικούς και φυσικούς πόρους, με ισχυρά στηρίγματα στις υποδομές έπρεπε να γίνονται περισσότερα λένε οι ασχολούμενοι με το τουριστικό προϊόν, «δυστυχώς λίγα πράγματα γίνονται προς αυτή την κατεύθυνση» και δηλώνουν απογοητευμένοι από την στάση του κράτους σε ότι αφορά τον τουρισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: