Κυριακή, Δεκεμβρίου 12

Μειώνουν (και) τις προσλήψεις, κλείνουν τα σχολεία


Με το Σχέδιο νόμου «Επείγοντα μέτρα εφαρμογής του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας» εκτός από την ήδη μεγάλη μείωση των διορισμών στην εκπαίδευση, η κυβέρνηση για το 2011 προχωρά και στην Μείωση κατά 15% σε σχέση με το 2010 στις προσλήψεις προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, γεγονός που πρακτικά σημαίνει λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην δημόσια εκπαίδευση.
Τα πολλά κενά που ήδη υπάρχουν σε πολλές ειδικότητες, η περαιτέρω μείωση των συνταξιοδοτήσεων και των διορισμών αλλά και η συνεχιζόμενη μείωση των προσλήψεων εκτάκτου προσωπικού αναμένεται από τη νέα σχολική χρονιά να δημιουργήσουν πρωτοφανή προβλήματα στη δημόσια εκπαίδευση. Όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση, ως αντισταθμιστικό μέτρο στη μείωση διορισμών- προσλήψεων θα προχωρήσει μέσα στο 2011 σε μαζικό κλείσιμο σχολείων Α/βθμιας και Δ/θμιας με κάτω από 150 μαθητές.
Δεν υπάρχει πλέον καμιά αμφιβολία για την πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης. Οι νόμοι που θα ψηφιστούν με την διαδικασία του κατεπείγοντος στη Βουλή την προσεχή εβδομάδα θα αποτελέσουν τη βάση για τη διάλυση της χώρας.



δείτε την αιτιολογική έκθεση στο σχέδιο νόμου
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c8827c35-4399-4fbb-8ea6-aebdc768f4f7/aitiologikhmetra.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: