Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15

Αύξηση μισθών στη Γαλλία, εδώ;

Ο κατώτατος μισθός στη Γαλλία θα αυξηθεί από την 1η Ιανουαρίου κατά 1,6% και θα φτάσει τα € 9 ακαθάριστο ανά ώρα, ή € 1,365 ακαθάριστο το μήνα.

Η αύξηση του ελάχιστου μισθού αναμένεται να έχει θετικές επιπτώσεις και για τους εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στον κατώτερο μισθό ( στη Γαλλία ένας στους πέντε εργαζόμενος λαμβάνει τον κατώτατο μισθό)

Η ετήσια αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού για το 2011, που εφαρμόζεται ανεξάρτητα από την ηλικία, την περιοχή ή την εργασία , θα τεθεί σε ισχύ για δεύτερη φορά την 1η Ιανουαρίου, μέχρι το 2009 ο κατώτατος μισθός προσαρμόζονταν τον Ιούλιο.

Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζει η τρόικα προβλέπει 740 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους στο δημόσιο, μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα και για τους εν ενεργεία, δλδη γενίκευση περικοπών στους μισθούς.

Κατά τα άλλα, πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές η κυβέρνηση Παπανδρέου δεσμεύονταν ότι δεν θα υπάρξει καμία περαιτέρω επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων, ούτε αύξηση των φορολογικών συντελεστών, τόσο την τρέχουσα χρονιά όσο και το 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: