Πέμπτη, Δεκεμβρίου 2

Το υπουργείο παιδείας περιφρονεί μαθητές και αδιόριστους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής.


Παράστασηδιαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας από αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής, όπου καταγγέλθηκε η συνεχιζόμενη αδιαφορία του υπουργείου παιδείας στα προβλήματα του κλάδου της φυσικής αγωγής.
Η Δ/τρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας κ. Βουρλούμη Ζωή ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής για τις ενέργειες που έχει κάνει και για τα προβλήματα που δημιουργούν στα σχολεία της Ηλείας οι μεγάλες ελλείψεις και τα πολλά κενά που υπάρχουν στη φυσική αγωγή.
Οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής από την πλευρά τους, κατήγγειλαν, τη συνεχιζόμενηεδώ και τρεις μήνες καθυστέρηση του Υπουργείου παιδείας να προσλάβει εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και την τοποθέτηση δασκάλων, με απόφαση του οικείου υπερεσιακού συμβουλίου, για την κάλυψη με υπερωριακή απασχόληση οργανικών και λειτουργικών κενών στη φυσική αγωγή
Οι εκπαιδευτικοί φυσικής αγωγής αναρωτηθήκαν, χωρίς να πάρουν συγκεκριμένη απάντηση από τη δ/τρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, πως μπορεί ; και ποιος έδωσε; τη δικαιοδοσία στο υπηρεσιακό συμβούλιο να αναθέτει τη διδασκαλία του μαθήματος της φυσικής αγωγής σε εκπαιδευτικούς που δεν έχουν διαπιστωμένες ειδικές σπουδές για το μάθημα.
Σύμφωνα τώρα με πληροφορίες που υπάρχουν τα κενά της φυσικής αγωγής σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι τεράστια. Στη δυτική Ελλάδα και οι τρεις νομοί έχουν προβλήματα, στην Αττική το ίδιο στην Εύβοια επίσης αλλά και αλλού.
Η γενικότερη κατάσταση δείχνει ότι το υπουργείο παιδείας δεν λέει τη αλήθεια όταν μιλά για πλεόνασμα εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής γεγονός που φανερώνει ότι οι κατευθυντήριες γραμμές της εκπαιδευτικής πολιτικήςπεριφρονούν,
Α. τις ανάγκες των μαθητών για άθληση
Β. τους χιλιάδες αδιόριστους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής.
Όλα τα παραπάνω έχουν συμβάλλει ώστε το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα όχι μόνο να συντηρεί και να αναπαράγει ανισότητες αλλά και να μην είναι ανταγωνιστικό. Για το ζήτημα έχουν αρχίσει να διαμαρτύρονται και σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του νομού Ηλείας που βλέπουν σε κάποια σχολεία το μάθημα να διδάσκεται από εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής και σε άλλα τα παιδιά να τρέχουν χωρίς κανένα σκοπό και ανοργάνωτα στο προαύλιο.
Επίσης, γονείς στην Ηλεία τονίζουν ότι είναι απαράδεκτο να πληρώνουν τις παροχημένες απόψεις και αναχρονιστικές αντιλήψεις της πολιτικής ηγεσίας οι μαθητές όταν είναι γνωστό ότι η υγιεινή διατροφή, η φροντίδα και ο σεβασμός στο περιβάλλον, η δια βίου άθληση κ.α περνούν από τη βιωματική γνώση και το παιχνίδι του μαθητή.
Τέλος, η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας κ. Βουρλούμη Ζωή ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής ότι το υπουργείο παιδείας δεν έδωσε ακόμη κάποια απάντηση στο γραπτό αίτημα που υπέβαλαν στις 29 Νοεμβρίου για τους λόγους της μηπρόσληψης εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής στα κενά των σχολείων της Π.Ε Ν. Ηλείας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Oφείλω να ενημερώσω ότι,
οι αποφάσεις που λαμβάνονται από τα υπερεσιακά συμβούλια για τη συμπλήρωση με υπερωριακή απασχόληση των ωρών φυσικής αγωγής από ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ
ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ… τόσο για τα ολοήμερα, όσο και για το κανονικό πρόγραμμα

και ως γνωστό,
στις διατάξεις των ποινικών νόμων ο όρος «πράξη» περιλαμβάνει και τις παραλείψεις Όπου ο νόμος για την ύπαρξη αξιόποινης πράξης απαιτεί να έχει επέλθει ορισμένο αποτέλεσμα, η μη αποτροπή του τιμωρείται όπως η πρόσκλησή του με ενέργεια, αν ο υπαίτιος της παράλειψης είχε ιδιαίτερη νομική υποχρέωση να παρεμποδίσει την επέλευση του αποτελέσματος.

δείτε περισσότερα στο site του παιδαγωγικού ινστιτούτου…

http://www.pi-schools.gr/content/index.php?lesson_id=3&ep=7


http://www.pi-schools.gr/lessons/gymnastics/orol_programmata/1anamorfosi.pdf