Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 15

Η Επιταγή του ΠΑΣΟΚ και οι πυρόπληκτοι

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το
«βήμα της Κυριακής» έχει ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ της κεντρικής διοίκησης του πασοκ και του εκλεγμένου με το πασοκ νομάρχη Ηλείας κ. Χαράλαμπου Kαφυρα.

Αιτία φαίνεται να είναι η απόδοση της επιταγής ύψους 1,2 εκ ευρώ που παρέδωσε στις 21 Αυγούστου ο πρόεδρος του πασοκ κ Γ Παπανδρέου στο νομάρχη Ηλείας.

Το « βήμα της Κυριακής» όμως αναφέρει ότι η επιταγή δεν παραδόθηκε ολόκληρη αλλά η μισή, αφού την έσκισαν στη μέση συμβολικά και πήρε μισή η νομαρχία και την άλλη μισή την κράτησε το πασοκ.

Σύμφωνα με το «βήμα» τα παραπάνω έγιναν επειδή το πασοκ με τον τρόπο αυτό ήθελε να αποφύγει να δοθούν τα χρήματα στο ειδικό ταμείο αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών που διαχειρίζεται ο πρωην υπουργός εξωτερικών κ. Π. Μολυβιατης.

Από την άλλη πλευρά η νομαρχία Ηλείας φαίνεται να επιθυμούσε να «διοχετεύσει» ανενόχλητα το ποσό για να ασκήσει πολιτική επιρροή σε τοπικό επίπεδο, σε αυτό το ζήτημα ( δηλαδή της ανενόχλητης διοχέτευσης) και σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά στελέχη του πασοκ υπάρχει διαφωνία μεταξύ των τοπικών στελεχών και βουλευτών του πασοκ, ενώ ασκήθηκαν και πιέσεις, έτσι η κεντρική διοίκηση έκανε πίσω και ζήτησε συνδιαχείριση.

Έτσι τα μισά χρήματα θα δοθούν για εκπόνηση μελέτης για την αποκατάσταση της περιοχής και τα υπόλοιπα θα διοχετευτούν μέσω της νομαρχίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «βήματος» εντός των ημερών θα λάβει χώρα και συνέντευξη τύπου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι για το ζήτημα της "διοχέτευσης" από τη νομαρχία Ηλείας των ζωοτροφών και μετά από καταγγελίες,(το θέμα είχε φτάσει και στη βουλή), http://neoinileias.blogspot.com/2008/05/blog-post_14.html έχει γίνει παρέμβαση από τον εισαγγελέα που ερευνά αν πράγματι έγινε νόμιμη διαχείριση από πλευράς νομαρχίας Ηλείας των χρημάτων που δόθηκαν από το κράτος για αγορά ζωοτροφών.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

TA LEFTA TIS DEKSIAS POY EINAI REEEEEEEE

TA LEFTA POY EDOSE O KOSMAKIS GIA TOYS PYROPLIKTOYS POIOI TA EFAGAN REEEEEEEEEEEEEE

Ανώνυμος είπε...

H Πολιτεία έχει δαπανήσει μέχρι σήμερα 400 εκ. ευρώ για τη βοήθεια και στήριξη των πυροπλήκτων. Και τα 200 εκ. από αυτά έχουν διατεθεί - και ορθώς - στο νομό Ηλείας.


Είναι επίσης γνωστό ότι η Πολιτεία έχει ανακοινώσει προγράμματα της τάξεως του 1 δισεκατομμυρίου ευρώ για την ανασυγκρότηση και ανάπτυξη των πυρόπληκτων περιοχών.

To υπόλοιπο του λογαριασμού στο ETΑEA είναι 170.996.074,054


http://www.etaea.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΕΜΕΝΑ ΚΑΗΚΕ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΠΑΛΕΥΩ, ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ, ΨΗΦΙΣΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 2 4ΑΕΤΙΕΣ ΚΑΙ ΘΥΜΗΘΗΚΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΛΥΚΟΣ ΤΗΝ ΤΡΙΧΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΟΧΙ...
ΟΥΣΤΤΤ ΑΠΟ ΕΔΩ