Τρίτη, Σεπτεμβρίου 9

Κονδύλια της ΕΕ για τις πυρόπληκτες περιοχές

89,7 εκατ. Ευρώ θα πρέπει να απορροφήσει σε ένα χρόνο η χώρα μας από ευρωπαϊκό ταμείο αλληλεγγύης στις πυρόπληκτες περιοχές

Συμφωνία η οποία προβλέπει την άμεση χορήγηση 89,7 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ προς την Ελλάδα για την αποκατάσταση των ζημιών από τις περσινές πυρκαγιές, υπέγραψαν η επίτροπος της ΕΕ αρμόδια για την περιφερειακή πολιτική κ. Ντανούτα Χούμπνερ και ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Αλογοσκούφης στο υπουργείο Οικονομίας.

Όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση που είχε με την κ. Χούμπνερ ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ολοκλήρωση του Γ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (Γ΄ΚΠΣ) και την εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Ο κ. Αλογοσκούφης χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επισήμανε ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε την ευκαιρία στην Ελλάδα να αξιοποιήσουμε τους κοινοτικούς πόρους προς όφελος της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Από την πλευρά της η επίτροπος Ντ. Χούμπνερ δήλωσε ότι είναι πολύ μεγάλη η χαρά και η τιμή που επισκέπτεται την Ελλάδα και επισήμανε ότι η Ελλάδα θα έχει στη διάθεσή της ένα έτος για να απορροφήσει το ανωτέρω ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: