Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18

Κινητικότητα στο Σκοπιανό

Το απόγευμα της Παρασκευής στις 6 τοπική ώρα, η υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί στο Παρίσι, με τον Σκοπιανό ομόλογό της, σε ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Νωρίτερα το πρωί η κ. Μπακογιάννη είχε συνάντηση εργασίας με το Γάλλο ομόλογό της, Μπερνάρ Κουσνέρ, κατά την οποία όπως εξήγησε η ίδια πρόκειται να γίνει "ουσιαστική συζήτηση για πολλά ανοιχτά θέματα"

Κινητικότητα σχετικά με το ζήτημα του ονόματος θα υπάρχει και την ερχόμενη εβδομάδα, όπου, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη θα γίνουν συναντήσεις σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών.

Σύμφωνα με αναλυτές η ξαφνική αναβάθμιση του διαλόγου σε επίπεδο υπουργών εξωτερικών είναι και επιθυμία της κυβέρνησης των ΗΠΑ που επιθυμεί το ζήτημα του ονόματος να επιλυθεί το συντομότερο δυνατό, δηλαδή, κατά τη διάρκεια της θητείας του Προέδρου Τζωρτζ Μπους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η συζήτηση διεξάγετε στη βάση των προτάσεων του ειδικού μεσολαβητή κ. Μάθιου Νίμιτς.Η ελληνική πλευρά, ως γνωστό, επιζητεί ένα όνομα κοινά αποδεκτό, με γεωγραφικό προσδιορισμό, το οποίο θα ισχύει έναντι όλων.
Με πληροφορίες από:hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: