Τρίτη, Σεπτεμβρίου 23

Ενίσχυση του Αθλητικού Τουρισμού.

Τάξη στις δραστηριότητες που αφορούν τα ακραία αθλήματα (Extreme Sports) επιχειρεί να βάλλει το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης με την ίδρυση της Εθνικής Σχολής Ακραίων Αθλημάτων (Extreme Sports), όπως αυτό ανακοινώθηκε μετά τη συνεργασία που είχε σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Αρης Σπηλιωτόπουλος με τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Όπως τονίστηκε σκοπός της συγκεκριμένης σχολής είναι η πιστοποίηση των εκπαιδευτών αυτών που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα αθλήματα. Το προσεχές στάδιο θα μπει στην τελική ευθεία η λειτουργία της Εθνικής Σχολής, με την αρωγή πάντα και του υπουργείου Αθλητισμού. Το υπουργείο παράλληλα θα προχωρήσει σύντομα και σε ανακοινώσεις πρωτοβουλιών που θα αφορούν και τον καταδυτικό τουρισμού.

Εξάλλου, ανακοινώθηκε ότι θα προχωρήσει το υπουργείο στην ίδρυση κέντρων προπονητικού τουρισμού προκειμένου η Ελλάδα να αποτελέσει πόλο έλξης ομάδων του εξωτερικού που θα θελήσουν να προπονηθούν στην Ελλάδα. Αυτό θα έχει ορατά αποτελέσματα στην οικονομική ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας, ενώ θα συμβάλλει και στην προβολή της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Σε ό,τι αφορά τα χιονοδρομικά κέντρα αναμένεται ο εκσυγχρονισμός του χιονοδρομικού κέντρου στη Βασιλίτσα με στόχο να γίνει πρότυπο στη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη.
Mε πληροφορίες από AME- APE

Δεν υπάρχουν σχόλια: