Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 18

Κόσοβο: Αρχίζει η ανάπτυξη της EULEX

Έως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας περίπου 100 μέλη της ευρωπαϊκής αποστολής η, θα αναπτυχθούν στην επικράτεια του Κοσόβου, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης στην Πριστινα. Η συνολική ανάπτυξη της EULEX στην περιοχή αναμένεται να γίνει έως τα τέλη του τρέχοντος έτους.

Από τα συνολικά 2.000 μέλη που προβλέπεται να έχει η EULEX, μέχρι στιγμής έχουν φτάσει στο Κόσοβο 300 μόλις άτομα. Ο αρμόδιος για το Κόσοβο υπουργός της σερβικής Κυβέρνησης, κ. Γκόραν Μπογκντάνοβιτς, διεμήνυσε στο σύμβουλο εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας της Ε.Ε., κ. Στέφαν Λένε, ότι η Σερβία θεωρεί απαράδεκτη την προοπτική ανάπτυξης της EULEX στο Κόσοβο, χωρίς να υπάρχει σχετική εντολή από τα Ηνωμένα Έθνη.
Εν τω μεταξύ, στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα συζητηθει η πρωτοβουλία της Σερβίας να ζητηθεί από το Διεθνές Δικαστήριο να εκφέρει τη γνώμη του σχετικά με τη νομιμότητα να κηρύξει μονομερώς την ανεξαρτησία του το Κοσσυφοπεδίο.
"Αυτή είναι μια μεγάλη διπλωματική νίκη, αλλά δεν είναι τελεσίδικη. Η πραγματική νίκη θα είναι να να περάσει από την πλειοψηφεία της Γενικής Συνέλευσης", είπε ο υπουργός εξωτερικών της Σερβίας Vuk Jeremić.
Με πληροφορίες από hri

1 σχόλιο:

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Πρέπει να ενωθούμε με τα αρχαία μας ξαδέλφια, Αλβανούς, Ρουμανούς,
Κολχιδούς, Αρμένους, και να διώξουμε τους καταπατητάς Σλάβους. Κάψε ράσα μούσια απο μεχμεδοτράγους. Ελλάς ανήκει εις δύση, δεν χρειάζεται σλαβοκουμουνοθρησκεύματα. Ας σώσουν οι σκοπιανοί τους σέρβους. Aθως είναι σλαβοκουμουνοκλώσσα.

Μόνη Εσφιγμένου αρχηκλώσσα σλαβοκουμουνίας! Αυτού Ζητωτές Παλαμά
πρόδοσαν Ελληνισμό στον σλαβομονγολισμό με ανατολίτηκη δαιμονία
ησυχασμο και έσφαξαν αριστοκρατία Θεσσαλονίκης να ιδρυσουν
οβσηνα σλαβοκουμουνιάς! Εστησαν σπιούνο σφετεριστή Καντακουζινό
με σλαβομονγολικά στρατεύματα, αξανοίγοντας θηρες δια τουρκοκρατία.
Τοήνβης έδειξε ότι η Ζηλωτή φορολογία έπιεσε αγρότες Μικράς Ασίας
να ασπασθούν τους Τούρκους.

ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΙΡΙΑ
ΚΑΙ ΣΤΑ ΞΑΝΘΑ ΜΑΛΛΙΑ
ΚΑΙ ΓΑΛΑΝΑ ΜΑΤΙΑ
ΝΑ ΓΛΙΤΩΣΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΙΑ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΛΑΒΟΚΟΥΜΟΥΝΙΑ