Σάββατο, Οκτωβρίου 18

"Τελειωμένα χαρτιά" Σαμαράς- Βενιζέλος. Η εμμονή τους για εξουσία οδηγεί τη χώρα στον γκρεμό

 Θαμμένη κάτω απο τα ερείπια του success story και με το ολο πνεύμα της να βρίσκεται μακριά απο την κυρίαρχη λαϊκή θέληση η κυβέρνηση αρνείται να δει τις μεταβολες που εχει προκαλέσει η λαίλαπα της λιτότητας σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, αδυνατεί να παραδεχθεί τα αίτια που γεννούν ,παράγουν και αναπαράγουν την σημερινή θλιβερή,οχι συμπτωματική εικόνα της χώρας. Τους φοβίζει, αν το κάνουν, στον καθρέφτη θα δουν και τον εαυτό τούς. Η ευθύνη πλέον ανήκει σε όλους μας. Τα γεγονότα δεν συμβαίνουν αυθόρμητα, είναι αποτέλεσμα διαδικασίας και αυτο που στην πραγματικότητα διακυβεύεται δεν είναι μικρό, είναι η δημοκρατία, είναι η ελευθερία μας.Αν τώρα δεν παλέψουμε για την απελευθέρωση μας απο ολα οσα βασανίζουν τον τόπο, με ξεκάθαρη συνείδηση του περιεχομένου και του σκοπού, θα υποταχθούμε στην μοίρα της απόλυτης υποδούλωσης.Αυτο σημαίνει οτι χρειάζεται μετατόπιση απο την σημερινή ακινησία σε μια πολιτική συμβάντων, ικανών να δημιουργήσουν !αναστάτωση, πολιτικό προβάδισμα, κοινωνική αλλαγή και,λύσεις για τα μεγάλα και μικρά προβλήματα του τόπου. Γιατί όμως αναστάτωση, αντι αναμόχλευσης ή ακινησίας?
1. Το διαπλεκόμενο-μεταπρατικό πολιτικό και οικονομικό μοντέλο το οποίο ακολούθησε δογματικά η χώρα έκλεισε οριστικά τον κύκλο του. Το γνωρίζουν οι αγορές, το γνωρίζουν όλοι στο εξωτερικό.
 2. Η πολιτική της λιτότητας καταστρέφει την ευρωπεριφέρεια και έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά τον πυρήνα της Ε.Ε.
3. Η λεγόμενη και διμερή διαπραγμάτευση δεν έχει πλέον νόημα να συνεχίσει με την Ελλάδα σε θέση θύματος, απλούστατα επειδή εσωτερικά το μέγεθος το προβλήματος εχει ξεφύγει και η όποια παρέμβαση, είτε λέγεται πρόγραμμα διάσωσης , είτε προληπτική γραμμή πίστωσης δεν θα φέρει διαφορετικό αποτέλεσμα για τον πληθυσμό της χώρας καθώς το όλο ζήτημα της εξεύρεσης δανεικών αφορά το χρηματοδοτικό κενό σχετικά με την πληρωμή των τοκοχρεολισίων για ενα μη βιώσιμο χρέος.
4. Η τελευταία αναστάτωση των αγορών μας είπε καθαρά οτι το ελληνικό χρέος είναι Ευρωπαϊκό πρόβλημα. Συνεπώς, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να καθόμαστε κάτω απο ενα πρόβλημα που οφείλεται και αφορά θεσμικές αδυναμίες και οχι μόνο του ευρύτερου πλαισίου.
Τσάμης Βασίλειο ς

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Thanks for the input. I’ll be back to read more later. Ramadan Wishes

Unknown είπε...

Hello! I want to provide a large thumbs up for the wonderful information you have here within this post. I will be coming back to your blog post for much more soon. Easter Jokes

Unknown είπε...

You should take part in a contest for one of the best blogs on the web. I will recommend this page! Good Friday Images

Unknown είπε...

Thanks for the input. I’ll be back to read more later. Mothers Day Wallpaper