Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 29

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;

Η έλευση πρόσφατα της εμπειρογνώμονος γιά θέματα μειονοτήτων του ΟΗΕ κ.Γκέϋ Μακ Ντούγκαλ, στην Ελλάδα από πολλούς χαρακτηρίστηκε συνδυασμός κινήσεων που σκοπό έχουν την κατά τρόπο επίσημο προσπάθεια αναγνώρισης «μακεδονικής» και «τουρκικής» μειονότητας στη χώρα μας.

Στην συνέντευξη που έδωσε πριν φύγει άφησε αρκετές ασάφειες.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις αρκετοί είπαν ότι άφησε να εννοηθούν πολλά, τα τελικά συμπεράσματα που θα δημοσιοποιηθούν σε μορφή έκθεσης το Μάρτιο, ίσως, θέσουν μειονοτικά ζητήματα, κάπως έτσι καταλαβαίνει ο απλός νους το ζήτημα. Την επίσκεψη είχαν καλύψει και σκοπιανά ΜΜΕ.

Παράλληλα έκανε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει πρωτοβουλίες για τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσής των ρομα, εδώ, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι ρομα τα τελευταία χρόνια έχουν πρόσβαση σε παροχές (ανέγερση κατοικίας κτλ) και κοινωνικά δίκτυα υποστήριξης.

Κατά την επίσκεψή της στη χώρα μας η κ.Γκέϋ Μακ Ντούγκαλ ήρθε σε επαφή και με αρκετούς Έλληνες υπηκόους που κατά καιρούς υποκινούμενοι από ξένα και ντόπια κέντρα προπαγάνδας εγείρουν ανύπαρκτα μειονοτικά ζητήματα εναντίον της χώρας μας.

Πρόσφατα Αγγλικά μμε υποκίνησαν με δημοσιεύματα τους και ρεπορτάζ σε μεγάλο τηλεοπτικό δίκτυο http://greece-salonika.blogspot.com/2008/09/to-c.html ζήτημα ανεξαρτησίας της Κέρκυρας. ,

Δεν υπάρχουν σχόλια: