Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 26

K. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Όποιος έχει άλλα σχέδια, ας ρίξει την κυβέρνηση

"Δεν δέχομαι εκβιασμούς, όχι στο συνεχές πριόνισμα της κυβέρνησης. Όποιος έχει άλλα σχέδια ας με αμφισβητήσει στα ίσια, ας ρίξει την κυβέρνηση", ήταν το ξεκάθαρο μήνυμα του πρωθυπουργού Κ.Κώστα Καραμανλή προς όλες τις κατευθύνσεις από το βήμα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.


"Δεν πρόκειται να υποκύψω στις πιέσεις, είπε με έμφαση ο κ.Καραμανλής, δεν είναι αυτοσκοπός για μένα η πρωθυπουργία. Όραμά μου, είναι να υπηρετώ την πατρίδα μου", ανέφερε ο κ.Καραμανλής μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων από τα στελέχη του κόμματός του.
"Έχω επιδείξει ανοχή σε προσωπικές στρατηγικές. Έχω επιδείξει ανοχή και υπομονή ακόμη και σε υπερβολές. Δεν μπορεί όμως να μην υπάρχει συναίσθηση ευθύνης, υπάρχουν όρια στην ανοχή συμπεριφορών και στην απαξίωση της παράταξης. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του. Είμαστε εδώ για να προάγουμε το συλλογικό συμφέρον".


Ο κ.Καραμανλής έκανε αυτοκριτική λέγοντας ότι "δεν αρνούμαι ότι υπήρξαν λάθη και παραλείψεις, έχω πλήρη επίγνωση, έχω καθαρή εικόνα. Οφείλουμε όλοι να ακούμε τους πολίτες. Διεκδικώ πάντα το καλύτερο για την πατρίδα, ξέροντας ότι υπάρχουν δυσκολίες και προβλήματα".


Ο κ.Καραμανλής απάντησε στα αιτήματα αλλαγών στην κυβέρνηση και στο κόμμα που ακούγονται το τελευταίο διάστημα από πολλά στελέχη. Οι αλλαγές στην κυβέρνηση είναι δύο ειδών, ανέφερε ο κ.Καραμανλής.
Στις πολιτικές και στα πρόσωπα. Ωστόσο, πρόσθεσε, οι αποφάσεις αυτές δεν λαμβάνονται με όρους εντυπωσιασμού και επικαιρότητας. Οι αλλαγές δεν μπορεί να είναι κινήσεις τακτικισμού και υπεκφυγής.


Ο κ.Καραμανλής έκανε αναφορά και στο θέμα του Βατοπαιδίου. Λάβαμε και λαμβάνουμε, όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος. Δεν θα μείνει στο σκοτάδι, καμία πτυχή της υπόθεσης. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη και αναμένουμε τα πορίσματα της έρευνας. Αλλά και γενικότερα για τη σκανδαλολογία των ημερών, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι "δεν υπάρχει ανεκτικότητα σε καμία παρανομία. Τίποτα δεν θα μείνει αδιευκρίνιστο".
Ο κ.Καραμανλής μίλησε για τη διεθνή οικονομική κρίση, η οποία έχει επιπτώσεις και στις εθνικές οικονομίες και στην οικονομία της χώρας μας και πλήττει την καθημερινότητα των πολιτών.

Η ελληνική οικονομία, σημείωσε όμως, έχει μικρότερες συνέπειες επειδή είναι θωρακισμένη από τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε η κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια.
"Τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για όλο τον κόσμο, και για την καθημερινότητα των πολιτών. Κατανοούμε τα αιτήματά τους, έχουμε πλήρη επίγνωση των προβλημάτων, συνεχίζουμε τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις".

Κάνοντας κριτική στο ΠΑΣΟΚ ο κ.Καραμανλής ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται με λαϊκιστικές υποσχέσεις. Κάποιοι τάζουν δισεκατομμύρια ευρώ. Πού θα τα βρουν; Πού θα πάνε τα χρέη και τα προβλήματα; Ξεχνούν ότι οι τόκοι από τα χρέη που κληροδότησαν φτάνουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο;

Η κυβέρνηση, έχει πρώτη προτεραιότητα στο εξής την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων με την ενίσχυση του δείκτη κοινωνικής προστασίας.

Ο κ.Καραμανλής ξεκίνησε την ομιλία του κάνοντας αναφορά στα 19 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη. "Τιμούμε τους αγώνες του, τιμούμε τη μνήμη του, τιμούμε τη μνήμη όλων των θυμάτων της τρομοκρατίας. Παύλο δεν σε ξεχνούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Καραμανλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: