Τρίτη, Σεπτεμβρίου 9

Τα επόμενα βήματα για την ΟΑ

Αισιόδοξος ότι, όπως έχει ανακοινωθεί, θα βρεθεί λύση στο θέμα της Ολυμπιακής, εμφανίστηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών

Στόχος της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μια λύση μέχρι το τέλος του έτους με βάση την οποία η ιδιωτική εταιρία που θα πάρει την ολυμπιακή όταν αποκρατικοποιηθεί θα κρατήσει στην εταιρεία το όνομα και το σήμα. Στο παραπάνω συμπέρασμα οδηγούμαστε με βάση τα όσα δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Χατζηδάκης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.
Επιπλέον, ο υπουργός μεταφορών τόνισε ότι η ΟΑ επιβαρύνει τους φορολογούμενους, με περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα, δεν διευκρίνισε όμως αν αυτό οφείλεται σε εσφαλμένες πολιτικές που έχουν ακολουθηθεί μέχρι σήμερα από τις πολιτικές ηγεσίες ή σε λάθος- άστοχες επιχειρηματικές επιλογές των μέχρι τώρα διοικήσεων της Ο.Α.
Επίσης, δήλωσε ότι τα 54 από τα 68 μη επιδοτούμενα δρομολόγια της Ολυμπιακής είναι ζημιογόνα και αυτή η κατάσταση πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει.

Διευκρίνισε επίσης, χωρίς όμως να προσδιορίσει πως, ότι θα καλυφθούν πλήρως οι εργαζόμενοι στον εθνικό μας αερομεταφορέα.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν θέλησε, ωστόσο, να ανοίξει τα χαρτιά του για το εάν υπάρχουν επενδυτές και πότε θα ανοίξει η νέα εταιρία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: