Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 25

"ΑΓΩΝΙΑ" Μπους για την οικονομία

Δραματικό χαρακτήρα είχε το διάγγελμα του Τζωρτζ Μπους προς το Κογκρέσο και τον Αμερικανικό λαό. Αν δεν εγκριθεί η στήριξη των Τραπεζών με 700 δισεκατομμύρια δολάρια, τότε αυτό θα καταρρεύσει, αφήνοντας άνεργους εκατομμύρια Αμερικανούς πολίτες, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

O Τζωρτζ Μπους συγκάλεσε για σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή των Μπαρακ Ομπάμα, Τζον ΜακΚέιν και των επικεφαλής των δύο κομμάτων στο Κογκρέσο, κάνοντας έκκληση για "υπερκομματικό" πνεύμα, σε μια προσπάθεια να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ψήφιση του σχεδίου εξόδου από την κρίση.

"Ολόκληρη η οικονομία μας κινδυνεύει", ανέφερε στο τηλεοπτικό διάγγελμά του προς τους πολίτες χθες Τετάρτη ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Ου. Μπους, τονίζοντας ότι "βρισκόμαστε στο μέσον μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης".

Ο Πρόεδρος Μπους επιχείρησε να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα του πακέτου μέτρων για το τραπεζικό σύστημα , που προβλέπει την εξαγορά χρηματοπιστωτικών οργανισμών που οδεύουν προς χρεοκοπία.

"Γνωρίζω ότι το πακέτο θα ψηφιστεί δύσκολα από πολλά μέλη του Κογκρέσου. Είναι δύσκολο να εγκριθεί ένας νόμος που δεσμεύει τόσα πολλά σκληρά κερδισμένα χρήματα των φορολογούμενων. Αντιλαμβάνομαι επίσης την απόγνωση των υπεύθυνων Aμερικανών, που πληρώνουν τα δάνειά τους στην ώρα τους, υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους κάθε 15η Απριλίου, και διστάζουν να πληρώσουν για τις υπερβολές της Γουώλ Στρητ.

Όμως δοθείσης της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε, το να μην εγκριθεί ο νόμος τώρα θα κοστίσει σε αυτούς τους Αμερικανούς πολύ περισσότερο αργότερα", είπε ο κ. Μπους.
Με πληροφορίες από hri

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, "αγωνιά" ο Μπους μήπως και δεν πληρώσουν την απόπειρα να περιοριστούν οι ζημιές της τραπεζικής φούσκας τα κορόϊδα οι φορολογούμενοι.
"Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω", λένε στα μέρη μας.

Ανώνυμος είπε...

"Βόηθα με φτωχέ να μη σου μοιάσω",


τελικά οι 'ΦΤΩΧΟΙ" τα πληρώνουν όλα.