Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 10

Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Δεν αρνούμαι την πραγματικότητα



Ζήτησε αυτοκριτική & απόδοση χειροπιαστού έργου.

Συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή το Υπουργικό Συμβούλιο, με αντικείμενο την επικύρωση των αλλαγών στο Δικαστικό Σώμα, που εισηγήθηκε νωρίτερα στην Κυβερνητική Επιτροπή και στη συνέχεια στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο αρμόδιος υπουργός Δικαιοσύνης Σωτήρης Χατζηγάκης
Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής στην τοποθέτησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο κάλεσε τους υπουργούς να επικεντρωθούν στην πραγματική πολιτική και στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στα γενικότερα προβλήματα είπε: «Ο κίνδυνος που φαινομενικά αναδεικνύεται για υποθέσεις τη σοβαρότητα των οποίων ουδέποτε υποτίμησα είναι υπαρκτός. Δεν εθελοτυφλούμε αλλά και δεν θα γίνουν τροχοπέδη για τη συνέχιση του έργου μας. Είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας, ο καθένας στον τομέα του αλλά και συνολικά ως συμπαγής ομάδα να ακολουθούμε αυτό το δύσκολο δρόμο, τονίζοντας ότι, η πραγματική πολιτική γίνεται στο πεδίο της δράσης»

Ο πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης με έμφαση ότι δεν έκανε και δεν κάνει εκπτώσεις για το πρόσκαιρο. "Δεν δέχομαι παρεκκλίσεις από το στόχο. Δεν αρνούμαι την πραγματικότητα. Ζητώ από όλους αυστηρή προσήλωση στους στόχους, στην ουσία της πολιτικής, στην απόδοση χειροπιαστού έργου. Ζητώ συνεχή αυτοκριτική από τον καθένα. Ζητώ να είναι η έγνοια όλων σε ένα και μόνο ερώτημα: Τι παραπάνω να προσφέρουμε στον τόπο.

Στην συνέχεια ανέφερε τις μεταρρυθμίσεις στο εσωτερικό και στην ενεργειακή πολιτική με την επικύρωση της συμφωνίας για τον South Stream.

Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στη Διοικητική μεταρρύθμιση, την εθνική στρατηγική για την παιδεία, στα εθνικά θέματα όπως το Σκοπιανό και το Κυπριακό, στα ελληνοτουρκικά και είπε ότι η κυβέρνηση διαχειρίζεται με σύνεση και προσοχή διεθνή ζητήματα όπως η κρίση που προέκυψε στον Καύκασο
Mε πληροφορίες από hri

Δεν υπάρχουν σχόλια: