Τετάρτη, Οκτωβρίου 15

Ν. ΗΛΕΙΑΣ: Υπό κατάληψη σχολεία

Αυξητική τάση σε ολόκληρη τη χώρα παρουσιάζουν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη. Οι μαθητές διαμαρτύρονται για ένα πλήθος ζητημάτων που αφορούν την καθημερινή σχολική λειτουργία.


Στο μεταξύ, αρκετά είναι και στο νομό Ηλείας τα σχολεία που βρίσκονται υπό κατάληψη.
Μεταξύ αυτών είναι και το ΓΥΜΝΑΣΙΟ- ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ.

Εκεί οι «καταληψίες» μαθητές θεωρούν ότι το σχολείο τους είναι εγκαταλελειμμένο στην τύχη του και διεκδικούν, μεταξύ άλλων,

-Συντήρηση του σχολικού γυμναστηρίου επειδή όπως λένε έχει πάνω από 20 χρόνια να συντηρηθεί και αύξηση των ωρών φυσικής αγωγής επειδή τώρα είναι ελάχιστες.
Παράλληλα δήλωσαν ότι έχουν ζητήσει να γίνει αθλητικό σχολείο στην περιοχή τους, το οποίο όμως, αρνήθηκε! όπως τους είπαν, για αδιευκρίνιστους λόγους να εγκρίνει το γραφείο φυσικής αγωγής του νομού ΗΛΕΙΑΣ.

- Τονίζουν το γεγονός της μεγάλης έλλειψης εκπαιδευτικού προσωπικού, κύρια στη φυσική αγωγή και σε άλλες ειδικότητες.

-Ζητούν να έχουν εργαστήρια τεχνολογίας και εικαστικών.

-Ζητούν οι σχολικές αίθουσες να έχουν κουρτίνες και μιλούν για ύπαρξη υπεράριθμων τμημάτων.


-Ζητούν να ενδιαφέρονται περισσότερο οι καθηγητές για τους μαθητές. Ταυτόχρονα θεωρούν ότι η πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί περισσότερο για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών. Πιστεύουν ότι οι γνώσεις αρκετών εκπαιδευτικών είναι ξεπερασμένες για την εποχή.


-Ζητούν αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια. Υποστηρίζουν ότι το σημερινό φροντιστηριακό σύστημα εισαγωγής εξοντώνει οικονομικά τους γονείς τους και δεν είναι δίκαιο.

-Ζητούν να μειωθούν οι τιμές των προϊόντων στα κυλικεία των σχολείων, αλλά και να τηρούνται στοιχειώδης κανόνες υγιεινής, είπαν χαρακτηριστικά!: « ο ιδιοκτήτης του κυλικείου πηγαίνει στην τουαλέτα χωρίς να βγάζει τα γάντια που φορά!»

- Ζητούν να επισκευαστούν οι τουαλέτες του σχολείου τους επειδή οι πόρτες και τα καζανάκια είναι χαλασμένα.

16 σχόλια:

Katerina είπε...

ας πουμε πως τα συγκεκριμένα παιδιά έχουν αιτήματα , τα άλλα που καταστρεφουν τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις τι αιτήματα έχουν;

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα της γενίκευσης των καταλήψεων και όλα οσα γίνονται εξαιτίας των καταλήψεων οφείλεται βασικά σε λάθη και εσφαλμένους χειρισμούς της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΠΘ.

Έχουν υπονομεύσει συστηματικά την αξιοπιστία τους, το κόστος θα είναι μεγάλο για την κυβέρνηση αν συνεχίσει για μια ακόμη εβδομάδα το ζήτημα.

Επίσης αρκετά ζητήματα δεν αφορούν το ΥΠΕΠΘ,

ΠΧ στην Πάτρα έχουν σε κάποιο σχολείο ως αίτημα τη μεταφορά των καλωδίων υψηλής τάσης που βρίσκονται πάνω από το σχολείο.

Αφορά το ΥΠΕΠΘ;

Αφορά τη ΔΕΗ το δήμο και τη νομαρχία, δεν πρέπει να φύγουν!

Οι καταλήψεις δεν ηρθαν ως « μόδα» ηρθαν ως αναγκαιότητα, σε αυτό το τοπίο είναι φυσικό να γίνονται και πολιτικά παιχνίδια εσύ τι, κανεiς!!

Theodore είπε...

Ρε σεις, αοκυστε και καποιον, που ταφαγε ολα αυτα με το κουταλι.
Τα παιδακια σας, σημερα,ειναι κακομαθημενα.Τελος.
Το να πειτε οτι "μα ξερεις το δικο μου, δεν ειναι",εν ταξει δεν ειναι το δικο σου, αλλα το 90%,ειναι.
Ειτε απο βαρεμαρα, ειτε απο αγνοια, ειτε απο προθεση να παψουν τα μαθηματα για να κανουμε πιο ανετα τα φροντιστηρια, το αποτελεσμα ειναι , οτι τα Σχολεια κλεινουν, μαθηματα δε γινονται, αρα οι ΦΤΩΧΟΙ μαθητες για τους οποιους κοπτονται, ολοι αυτοι οι αλητηριοι,δεν μπορουν να κανουν τη δουλεια τους, αφου αυτοι, δεν μπορουν να κανουν φροντιστηρια, αφου δεν εχουν λεφτα να δωσουν.
Συν, οτι ευκαιριας δοθεισης και αφου το πραμα γινεται μπουρδελο, μπουκαρουν μεσα αλλοι μακαντασηδες και τα διαλυουν ολα.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ, ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.
Αρα, γιατι πραμα μιλαμε τωρα;
Μα για κοροιδια μονο.

Ανώνυμος είπε...

είσαι λάθος

H απαξίωση του δημόσιου σχολείου κατά παράβαση του συντάγματος έχει βάθος χρόνου.

Υπάρχει κοινή ευθύνη.

Η αποδοχή των διαφωνιών είναι άγνωστη λέξη, όλοι είναι διάνοιες στην εκπαίδευση … ούτε σε διαπίστωση δεν μπορούν να φτάσουν η κάνουν ότι δεν φτάνουν.

Η εμπλοκή της τοπικής κοινότητας και των γονέων στα σχολικά δρώμενα μικρή. Κτλ

Ανώνυμος είπε...

Πριν δημοσιεύσει κάποιος κάτι, έστω και σε κάποιο blog, θα πρέπει να διασταυρώνει τα στοιχεία του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βασικά αιτήματα των μαθητών δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και, φυσικά, δεν τα έχουν διεκδικήσει με άλλους τρόπους πριν από την κατάληψη.
Η κατάληψη θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέσο διεκδίκησης!

Ανώνυμος είπε...

16 Οκτώβριος 2008 8:45 πμ ειπε:
Η κατάληψη θα έπρεπε να είναι το τελευταίο μέσο διεκδίκησης!

δεν έχεις άδικο σ αυτό
όμως, από μικρά παιδιά μαθαίνεις την αλήθεια

Theodore είπε...

Θα μας πειτε κυριε γιατι ειναι λαθος;
Αναλυτικα ομως.
Τωρα για τον αλλο φιλο, που λεει οτι απο μικρο κι απο...θα σου πω, οτι αυτοι που υποκινουν την κατασταση καθε χρονο, ειναι κατι κομματοσκυλα του ΣΥΝ, η του ΚΚΕ, η του ΠΑΣΟΚ ,αναλογα απο το αν ειναι στην κυβερνηση η στην αντιπολιτευση.
Οι αλλοι, οι χαχολοι, η μαζα δηλαδη, ειναι συνηθως αδρανης, η κουτοπονηρα στηριζει, για να χαθουν μαθηματα, αφου ετσι κι αλλοιως, προκειται για loosers.
(Εχετε θπ οψιν σας, ποσοι μαθητες %, αξιζουν πανω απο 10, στο Λυκειο;)
Απο τη στιγμη ομως, που ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,γινονται τα ιδια,με τραυτοχρονες καταστροφες των εγκαταστασεων, η ευθυνη ολων τον αλητων που λεγονται πολιτικοι, ειναι δεδομενη, αλλα κανεις δε μιλαει, γιατι θα υποστει ανασκολοπισμο απο τα ΜΜΕ, ως δεξιος, φασιστας, συντηρητικος, και ο,τι αλλη μαλακια θες.

Ανώνυμος είπε...

τι λέμε, τα ίδια δε λέμε, ίσως σε καλύψει η παραπάνω δημοσίευση!.

Ανώνυμος είπε...

οσον αφορά στο γ.λυκειο κρεστενων δεν υπαρχει αιτημα για αυξηση των ωρών φυσικής αγωγής επειδή τώρα ειναι ελαχιστες..κ κατι που ζηταμε και δεν αναφερατε ειναι το να μπορουμε να γραφουμε πανω στα βιβλια μας..πραγμα το οποιο απαγορευτηκε και θα τα πληρωνουμε εαν δεν τα επιστρεψουμε στο τελος της σχολικης χρονιας..χωρις να μας πουν τον λογο!ε βεβαια οπως ειπωθηκε η καταληψη γινεται για χαβαλε...δεν ειναι δυνατον να υπαρχουν προβληματα ..λειτουργουν ολα τελεια!

Theodore είπε...

Για το μαθητη του Λυκειου πιο πανω.
Κοιτα να δεις.Στην Αμερικη, ου ειναι μια πολυ φτωχη χωρα, τα βιβλια που δινουν, τα παιρνουν πισω μετα και τα ξαναδινουν στα επομενα παιδια, και αυτο γινεται 3 φορες.
Στην Ελλαδα ομως, που ως γνωστον, ειναι πααρα πολυ πλουσια, τα βιβλια τα δινουν one off.Μια κι οξω δηλαδη που λενε.
Για να τα παιρνουν οι μακαντασηδες σαν κι εσενα και να τα καιτε στο τελος του χρονου σε ενα autodafe.
Τωρα για το οτι τα προβληματα υπαρχουν και ειναι αλυτα, αυτο ειναι γνωστο, αλλα με το να κλεινετε εσεις τα Σχολεια,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,τι καταφερνετε;Μα απλως τα κανετε χειροτερα, αφου καθε χρονο, τα καταστρεφετε ,ειτε εσεις, ειτε οι αλλοι που κουβαλατε απ εξω.
Γι αυτο, κοιταχτειτε πρωτα στον καθρεφτη να δειτε τον εαυτο σας και να δειτε αν εχει μεγαλωσει η μυτη σας,, σαν του Πινοκιο,απο τα ψεματα που λετε.

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη αλλα δεν νομιζω εγω να μιλησα οπως μιλατε εσεις..δεν ειπα πως εμεις δεν πρεπει να τα επιστρεφουμε κ εγω προσωπικα ειμαι κατα της καταληψης(δεν συμμετεχω)..λυπαμαι ειλικρινα που με αποκαλεσατε ετσι ''μακαντασηδες '' .γιατι ποτε δεν πεταω το βιβλιο στο τελος της χρονιας γιατι το σχολειο ειναι μια συνεχεια..απο χρονια σε χρονια..!ελατε στο λυκειο της κρεστενας να δειτε που βαλαμε και πετρα απ'εξω στις μαντρες για να δειξουμε οτι καποιοι ειμαστε κ μεσα οι κουρτινες ειναι σκισμενες κ κοντες σχετικα με το παραθυρο..μην μιλησω τωρα για την καθαριοτητα!κ αλλα πολλα!..εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι δεν φταιμε ΠΑΝΤΑ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!συμφωνω η καταληψη δεν ειναι λυση αλλα ελα εσυ να κανεις συζητηση δημοκρατικη υπο την απειλη αποβολης!anyway!εσεις ξερετε,σαν μεγαλυτερος!

Ανώνυμος είπε...

''Τωρα για το οτι τα προβληματα υπαρχουν και ειναι αλυτα, αυτο ειναι γνωστο, αλλα με το να κλεινετε εσεις τα Σχολεια,ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ,τι καταφερνετε;''
k.theodore επιπλεον εχω να σας πω ,πως με την καταληψη,κατι καταφερανε! σημερα μας εφεραν κ φιλολογο για το λυκειο που ελειπε (κ ελεγαν πως για 1,5 μηνα μαθημα δεν θα φερουν αλλον) κ στο γυμνασιο εφεραν λυομενο κτιριο για να λειτουργησει ως εργαστηριο τεχνολογιας και εικαστικων!τα συμπερασματα δικα σας..περιμενω να ακουσω τα σοφα σας λογια..

Ανώνυμος είπε...

koitaxte tin eikona sto blog!..mia eikona=1000 le3eis!min nomizetai oti 8a petaei o ka8enas tin malakia tou k emeis den 8a milame!eimaste edw gia na iperaspistoume ta dikaiwmata mas!empa esu se eutouno to gimnastirio na kaneis gimnastiki pou peftoune sobades!k paei i mouxla sinnefo!dikaio exoume k oso eseis 8a lete toso emeis 8a kanoume katalipsi!filakiaaaaaaaa

Theodore είπε...

Kαλα,εσυ δεν εισαι τετοιος, αλλα οι πιο πολλοι, τετοιοι ειναι.Καινε τα βιβλια εν χορω.Και βρωμαει ο τοπος και δεν μπορει να σταθει καποιος εκει.
Μη μου πεις οτι πρωτη φορα τ ακους.
Μια ζωη εφαγα εκει και ταζησα στο πετσι μου.
Τωρα,αν το δικο σου το Σχολειο, δεν τα εκανε αυτα, τοτε τι να πω εγω! Θα προκειται για προτυπο.
Και οσον αφορα στα αλλα, εγω απ ο,τι εβλεπα, τα μεν Δημοτικα Σχολεια, δεν ειχαν κανενα προβλημα, εκτος και αν μπαινανε τιποτα αλητηριοι απ εξω κανα Σ/κυριακο, ενω τα Γυμνασια και τα Λυκεια, ηταν υπο διαλυσιν συνεχεια.
Τα ιδια λεφτα παιρνανε ολοι.Γιατι οι μεν ηταν ανθρωπινοι, ενω οι αλλοι, ηταν γυφταριο; Τυχαιο λες να ηταν;
Οχι βεβαια.Οι μαθητες,( εν ταξει, οχι ολοι, αλλα απο τη στιγμη που τα βλεπανε και δε μιλαγανε, κι αυτοι συνυπευθυνοι ηταν),τα κανανε,για τους δικους του λογους ο καθενας.
Τι να λεμε τωρα;

Theodore είπε...

Εγω θα σταματησω εδω,λεγοντας οτι, αν νομιζετε, οτι με το να σταματατε το κλιμα μαθησεως, καθε τρεις και λιγο, κερδιζετε, τοτε συνεχιστε το θεαρεστο εργο σας.
Οι αλλοι, τρεχουν με πυραυλο κι εμεις απλως, πηγαινουμε προς τα πισω.
ΥΓ.Και αν σας φερανε φιλολογο και το θεωρειτε φοβερο επιτευγμα, εν ταξει.Στην πλειοψηφια, δε θα φερουν τιποτα, γιατι δε μπορουν, η δε γινεται, η δεν εχουν λεφτα, η ο,τι αλλο.

Ανώνυμος είπε...

κάτι είναι και αυτό φτάνει να έχει συνέχεια!!