Κυριακή, Ιανουαρίου 29

Πραγματικότητες


Πριν το 2009 10 /17 χώρες- μέλη της ευρωζώνης δεν τήρησαν τον κανόνα του συμφώνου σταθερότητας για 3% έλλειμμα και 60% χρέος. Μεταξύ των χωρών που παραβίασαν τον κανόνα ήταν και ο σκληρός πυρήνας της ευρωζώνης δλδη η Γερμανία με την Γαλλία. Το γεγονός “κρύφτηκε” κάτω από την ελληνική κρίση χρέους η οποία “πριμοδοτήθηκε” από θεσμικούς, οικονομικούς και επικοινωνιακούς παράγοντες. Όταν το ελληνικό ζήτημα έχασε τμήμα της “αίγλης” του η κρίση μετατράπηκε σε περιφεριακή κρίση της Ευρωζώνης . Ιρλανδία, Πορτογαλία πήραν την σκυτάλη , ακολούθησε η Ιταλία κ.α. Έτσι, η Ελλάδα μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» - καταλύτη εξελίξεων. Με άλλα λόγια, ώθησε την τέλεια καταιγίδα.

Το νέο σχέδιο- πρόταση να οριστεί από την ΕΕ ένας “εντεταλμένος προϋπολογισμού” για την Ελλάδα στην πράξη σημαίνει ότι ο υπουργός οικονομικών της Ελλάδας δεν θα είναι Έλληνας. Εγώ κι εσύ γιατί να υποστούμε αυτήν την ξευτίλα;

Υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη τάσσεται η γερμανίδα καγκελάριος  Α. Μέρκελ, προβαίνοντας στην εκτίμηση ότι η Αθήνα δεν θα εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα. Τελικά, ούτε η Γερμανίδα καγκελάριος έχει διαβάσει την συνθήκη της Λισαβόνας ή μας δουλεύει! Με βάση την  συνθήκη της Λισαβόνας η Ελλάδα δεν μπορεί να φύγει από μια μόνο πολιτική, όπως επίσης δεν μπορούν να μας αποπέμψουν. Μπορούμε να φύγουμε, αν θέλουμε,  από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά. Όλα αυτά βέβαια με βάση την τρέχουσα δομή.
Η ανεργία στην Ισπανία ξεπέρασε τους 5.273.600 ανέργους. Όπως εξελίσσονται τα πράγματα, η Ευρώπη δύσκολα θα αποφύγει τον κοινωνικό πόλεμο. Παρά ταύτα, συνεχίζουμε να δεχόμαστε λαθρομετανάστες.   

  

Δεν υπάρχουν σχόλια: