Κυριακή, Ιανουαρίου 8

Τα πακέτα δανεισμού απέτυχαν

Πολλά έχουν ειπωθεί για την κρίση που βιώνει η χώρα  μας,  κυρίως   από   τους πολιτικούς  και τα μμε που αισθάνονται  ότι υποστηρίζ-αν -ουν    την σωτηρία της. Ποία είναι η πραγματικότητα όμως; διότι ποικίλει αναλόγως του παρατηρητή.   
Η πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου απέδειξε ότι   η  διαχείριση   της  κρατικής εξουσίας  σε δύσκολους καιρούς   δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν βάζεις απέναντί σου  ολόκληρη την κοινωνία .
 Είναι πλέον σε όλους μας σαφές   ότι τα πακέτα διάσωσης  τα οποία συνοδεύονταν   με    αύξηση των φόρων,  με  μεγάλες και αδικαιολόγητες σε πολλές περιπτώσεις     περικοπές δαπανών   -σκούπα-  με  μεγάλη μείωση μισθών -  εισοδημάτων κυρίως στα χαμηλά εισοδήματα και με  αύξηση της ανεργίας δεν πρόσφεραν αξιόπιστες λύσεις στα προβλήματα της εποχής. 

Η εξήγηση  για την   έκταση της κρίσης είναι   τα  ατελείωτα ψέματα,  οι πολιτικές -οικονομικές   απάτες, η πολιτική  υποκρισία και ο πολιτικός αμοραλισμός  που αφθονούν   στην χώρα μας. Αρκετοί  πολιτικοί δείχνουν ότι δεν “κατοικούν” εντός Ελλάδας. Κλεισμένοι στον δικό τους κόσμο αδυνατούν να αντιληφθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελληνική κοινωνία.  
 Η  θεσμική  στάση της Ε.Ε  έχει και αυτή το δικό της μεγάλο μερίδιο ευθύνης.    Η  Ελλάδα αναγκάστηκε, προκειμένου να εξυπηρετήσει αποφάσεις που  έχουν πρακτικό αποτέλεσμα  μόνο για τις ισχυρότερες χώρες,    να κάνει κύκλους στην ίδια κατεύθυνση,  δεμένη μάλιστα χειροπόδαρα. 
 Η πολιτική  που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα  όχι μόνο κατέστησε την Ελλάδα  οικονομικά αφερέγγυα, αφαίρεσε  από έναν ολόκληρο λαό την   οικονομική ανεξαρτησία.
Εκ των πραγμάτων λοιπόν η  «επιχείρηση σωτηρίας» απέτυχε.  Αν δεν μπορέσουμε να  καταλάβουμε   τους λόγους  που βρίσκονται πίσω από αυτή την εξέλιξη η  Ελλάδα  θα  μετεξελιχθεί σε  χώρα που θα     έχει για πολλά   χρόνια  τα δικά της προβλήματα, ανεξάρτητα της έκβασης που θα έχει η κρίση στον υπόλοιπο κόσμο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: