Τρίτη, Ιανουαρίου 10

Απαράδεκτο το πάγωμα των διορισμών στην εκπαίδευση.


Ιδιαίτερα άσχημες είναι οι εξελίξεις στο χώρο της εκπαίδευσης καθώς το υπουργείο Παιδείας παγώνει τους διορισμούς και τις προσλήψεις για ακόμη μια σχολική χρόνια. Με χθεσινές της δηλώσεις η υπουργός παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι οι διορισμοί θα κινηθούν και την νέα σχολική χρονιά σε μηδενικά επίπεδα.
Όπως όλα τα δεδομένα δείχνουν το αλαζονικό και αυταρχικό κατεστημένο του υπουργείου παιδείας επιδιώκει την διάλυση του συστήματος εκπαίδευσης και κατ επέκταση την αποδιοργάνωση της κοινωνίας καθώς ένας λαός αγράμματος και φτωχός ελέγχεται εύκολα.
Επίσης,..
δεν έχει τέλος ο εμπαιγμός και η κοροϊδία του Υπουργείου Παιδείας σε βάρος των αδιόριστων εκπαιδευτικών που για πολλά χρόνια είχαν απασχοληθεί στην δημόσια εκπαίδευση με ελαστικές μορφές απασχόλησης. Εκπαιδευτικοί που είχαν πάνω από 7- 8 χρόνια προϋπηρεσίας στο δημόσιο σχολείο σήμερα είναι άνεργοι και σε πολλές περιπτώσεις χωρίς εναλλακτικές επαγγελματικές λύσεις. Κατά τον τρόπο αυτό κόποι και θυσίες ετών βρίσκονται στον αέρα καθώς πολλοί εκπαιδευτικοί για να συγκεντρώσουν προϋπηρεσία είχαν για πολλά χρόνια εργαστεί ως ωρομίσθιοι κάνοντας με δικά τους έξοδα αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά ή είχαν μετακομίσει στην άλλη άκρη της Ελλάδας για λίγες ώρες προϋπηρεσίας. Πτυχιούχοι με χρόνια προϋπηρεσίας που έχουν πληγεί ήδη από την κατάργηση της επετηρίδας πλήττονται για άλλη μία φορά χωρίς να υπάρχει κάποια κοινωνική μέριμνα γ’ αυτούς και τις οικογένειές τους.
Κατά συνέπεια, η ιδιαιτερότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία επιβάλουν την άμεση επίλυσή τους.
Ένας από τους κλάδους που έχουν “χτυπηθεί” έντονα από το υπουργείο παιδείας είναι αυτός της φυσικής αγωγής. Το υπουργείο παιδείας κατάργησε τον σχολικό αθλητισμό και τα αθλητικά σχολεία και έχει αφήσει χιλιάδες κενά ακάλυπτα στο κανονικό και στα ολοήμερα σχολεία της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης γεγονός που δείχνει ότι δεν υπάρχει ίση μεταχείρηση και αντιμετώπιση όλων των μαθημάτων από την πλευρά του υπουργείου παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: