Πέμπτη, Ιανουαρίου 5

Η τρόικα θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας

Την μετάθεση κατά ένα τρίμηνο, λόγω της καθυστέρησης στην εκταμίευση μίας δόσης κατά το 2011,    της  επόμενης δόσης  των 5 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, που κανονικά επρόκειτο να εκταμιευθεί τον Δεκέμβριο του 2011, για τον Μάρτιο του 2012   φαίνεται ότι  μεθοδεύει η τρόικα.  Ο εκπρόσωπος της   ΕΕ  Ολιβιέ Μπαγί δήλωσε σήμερα ότι  η δόση     θα καταστεί διαθέσιμη τον Μάρτιο του 2012, χωρίς να αποκλείει περαιτέρω   καθυστέρηση σε περίπτωση  που   η Αθήνα δεν κατορθώσει  να εκπληρώσει τις υπεσχημένες οικονομικές μεταρρυθμίσεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. “Εάν η αποστολή μας στα μέσα Ιανουαρίου καταλήξει ότι υπάρχει καθυστέρηση στις προόδους, τότε θα πρέπει να αναθεωρήσουμε και την πληρωμή του Μαρτίου”, τόνισε σχετικά ο Ολ. Μπαγί.

Όπως  φανερώνουν όλες  αυτές    οι εξελίξεις,  εκλογές δεν προκύπτουν εκ των πραγμάτων.   Η  τρόικα  με νέες μεθόδους        δείχνει ότι “ψάχνει”     αναβολή επ' αόριστον   στις εκλογές   ώστε   να παγιώσει τα κεκτημένα και να   συντηρήσει την      αβεβαιότητα γύρω από την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη    για  να  διατηρηθεί  η    κρίση  χρέους.

  Η  αναβλητικότητα σε συνδυασμό με την   απουσία  πολιτικής βούλησης  για δυναμική   αντιμετώπιση της κρίσης  «εκ των γεγονότων» παγιώνει   την σκληρή  πολιτική λιτότητας  και   δημιουργεί προϋποθέσεις για  βίαιη εφαρμογή, ανεξαρτήτου κόστους,    του συμφώνου για το ευρώ στις χώρες της   Ευρωζώνης.
  Κατά συνέπεια,      σύνδεσμος τρόικας -  Ελλάδας θα παραμείνει η   ορισμένη  επιτροπή διοίκησης. Δλδη βλέπουμε ότι  η  γραφειοκρατική,  τεχνοκρατική φιλοσοφία  των Βρυξελλών    δημιουργεί προϋποθέσεις  να επεκταθεί  και   στο εσωτερικό των χωρών - μελών    το δημοκρατικό έλλειμμα   το  οποίο έχει  προσλάβει οξύτατες   διαστάσεις τα
τελευταία χρόνια  στο πολιτικό  γίγνεσθαι της ΕΕ   για να επιταχυνθεί  στη  βάση  των πολιτικών επιδιώξεων   της Γερμανίας  η   διαδικασία   της ευρωπαϊκής ενοποίησης  

Δεν υπάρχουν σχόλια: