Τετάρτη, Μαρτίου 23

Ξεπέρασε κάθε όριο το υπουργείο παιδείας

Η υπουργός παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στο συνέδριο της ΔΟΕ στις 21 Ιουνίου του 2009 δήλωνε: "Ποτέ ξανά ωρομίσθιοι στο δημόσιο σχολείο".

Σήμερα, 3 μήνες πριν το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατόπιν εντολής της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας καλούν εκπαιδευτικούς φυσικής αγωγής να εργαστούν για 4 ώρες την εβδομάδα (4χ10= 40 ευρώ αμοιβή, μικτά) στα ολοήμερα δημοτικά σχολεία και στο κανονικό πρόγραμμα των δημοτικών σχολείων, αν και στην Ελλάδα η νομοθεσία δεν επιτρέπει την πρόσληψη εκπαιδευτικών με το βάρβαρο καθεστώς της ωρομισθίας των τεσσάρων ωρών
Την ίδια ώρα και προκειμένου να ενοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς για την χαμηλή ποιότητα της προσφερόμενης από το κράτος εκπαίδευσης (εξαιτίας του γεγονότος ότι οι δαπάνες για την παιδεία έχουν φτάσει φέτος μόλις στο 2,75% του ΑΕΠ), κάλεσε τους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών να προτείνουν λύσεις για να καλυφθούν οι ώρες από τις καταλήψεις και τις απεργίες.
Από τα παραπάνω είναι πασιφανές ότι το ενδιαφέρον της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου παιδείας για τις χαμένες ώρες βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τις πολιτικές πράξεις τους καθώς αν ενδιαφέρονταν πραγματικά να μην χαθούν διδακτικές ώρες θα προσλάμβαναν από την αρχή της σχολικής χρονιάς αναπληρωτές για τα λειτουργικά κενά στη φυσική αγωγή και σε άλλες ειδικότητες και δεν θα περίμεναν να φτάσει ο Απρίλιος για να προσλάβουν ωρομισθίους με 4 ώρες, δλδη εκπαιδευτικούς των 40 ευρώ εβδομαδιαίως άνευ λόγου, αιτίας και νομικής κάλυψης από τη στιγμή που τα λειτουργικά κενά είναι παρά πολλά και δικαιολογούν προσλήψεις αναπληρωτών.
Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι ένα μεγάλο τμήμα των λειτουργικών κενών στο μάθημα της φυσικής αγωγής έχει καλυφθεί παράνομα με δασκάλους. Του ζητήματος αυτού έχει επιληφθεί το σώμα επιθεωρητών ελεκτών δημόσιας διοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: