Τετάρτη, Μαρτίου 16

Χωρίς θέρμανση το Νοσοκομείο Κρεστένων

Ακρως ανησυχητική είναι η κατάσταση που αρχίζει να διαμορφώνεται σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία και κέντρα υγείας λόγω του οικονομικού αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας της πολιτικής του μνημονίου .
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της τάσης είναι το Nοσοκομείο Κρεστένων Ηλείας που εδώ και μέρες συνεχίζει τη λειτουργία του χωρίς θέρμανση, χωρίς αναλώσιμα υλικά και με απλήρωτους λογαριασμούς στους προμηθευτές.
Σύμφωνα με μαρτυρίες επισκεπτών εδώ και αρκετές μέρες δεν λειτουργεί το σύστημα θέρμανσης εξαιτίας της έλλειψης πετρελαίου. Η εξέλιξη αυτή δυσχεραίνει σε μεγάλο βαθμό την ομαλή λειτουργία του καθώς, ασθενείς, εργαζόμενοι και επισκέπτες αναγκάζονται, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των ασθενών και την απόδοση του νοσηλευτικού προσωπικού, να φιλοξενούνται, να εργάζονται και να κινούνται στους παγωμένους χώρους του νοσηλευτικού ιδρύματος με "παλτό και γάντια"

Την ίδια ώρα ο υπουργός οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου μιλώντας στη βουλή είπε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει «τη δημοσιονομική προσαρμογή, τις μεγάλες τομές και αλλαγές» Με άλλα λόγια, τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: