Σάββατο, Φεβρουαρίου 12

Mας δουλεύει η κυβέρνηση

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010 η διυπουργική επιτροπή αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ), σε διευρυμένη σύνθεση αποφάσισε να προχωρήσει, το αργότερο μέχρι τον Ιούνιο του 2011, σε καταγραφή της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου με στόχο την ποιοτική ανάλυση και την επενδυτική διερεύνηση των ακινήτων του Δημοσίου. Mέσω του σχεδίου αυτού η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι προσδοκά την εισροή εσόδων ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την περίοδο 2011-2013.
Μάλιστα, για να πραγματοποιηθεί η διαδικασία σε σύντομο χρόνο και χωρίς διαγωνισμό αποφάσισαν να προσλάβουν με συνοπτικές διαδικασίες ( δλδη με απευθείας ανάθεση) εταιρίες συμβούλων για την καταγραφή του συνόλου των ακινήτων του Δημοσίου, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση με τη χρήση της διαδικασίας fast-track.
Η εκτίμηση του ΔΝΤ για το ζήτημα (χθεσινή ανακοίνωση) είναι ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να κλιμακώνει την προσπάθεια ιδιωτικοποιήσεων επειδή κατανοεί ότι το χαρτοφυλάκιο που διαθέτει θα φέρει έσοδα.
Συνεπώς, το διάβημα και η έντονη αντίδραση του πρωθυπουργού της χώρας Γ. Παπανδρέου προς την τρόικα για μια δεδομένη απόφαση της κυβέρνησης και η λεκτική αντίδραση και το «πρώιμο» ενδιαφέρον στελεχών του κυβερνώντος ότι δεν δέχονται τελεσιγραφικές υποδείξεις και εντολές για το πώς θα αξιοποιηθεί η περιουσία του ελληνικού δημοσίου μπορεί να εκληφθεί μόνο ως προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: