Σάββατο, Φεβρουαρίου 5

ΟΠΕΚΕΠΕ της ταλαιπωρίας


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο Ελληνικός Οργανισμός πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που λειτουργεί υπέρ του δημοσίου συμφέροντος για να κατανεμηθούν δίκαια, σωστά και έννομα τα περίπου 3 δισεκατομμύρια ευρώ που διαχειρίζεται ετησίως από τις αγροτικές ενισχύσεις που χορηγούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στον γεωργικό τομέα. Εποπτεύεται από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στην εποχή του μνημονίου η έλλειψη προσωπικού λόγω της απόλυσης των συμβασιούχων και η πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης ακόμη για τα απλά προβλήματα των αγροτών –κτηνοτρόφων υποβάλουν τους συναλλασσόμενους με τον ΟΠΕΚΕΠΕ πολίτες από το Νομό Ηλείας σε μια απίστευτη ταλαιπωρία.
Αυτή την εποχή εκατοντάδες πολίτες προσπαθούν να υποβάλουν την ενιαία αίτηση Ενίσχυσης & Δήλωση Καλλιέργειας / Εκτροφής ΕΛΓΑ 2011 χωρίς μεταβολές στοιχείων, η οποία ως γνωστό υποβάλλεται στα κατά τόπους γραφεία του οργανισμού για επικύρωση και ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός 15 ημερών από την ημερα ηλεκτρονικής υποβολής της.
Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι μετακινούνται αρκετά χιλιόμετρα, από όλα τα σημεία του νομού, προκειμένου να επισκεφτούν το υποκατάστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ στον πύργο, μάταια όμως γιατί όταν φθάνουν στο κτήριο που στεγάζει τα γραφεία διαπιστώνουν ότι σε καθημερινή βάση, εδώ και μέρες, παραμένουν κλειστά, χωρίς κάποια ειδοποίηση, χωρίς κάποιο ενημερωτικό σημείωμα για τις ώρες λειτουργίας.
‘Όταν η πολιτεία λέει ότι θα πρέπει ο πολίτης να σέβεται τους νόμους, να πληρώνει τους φόρους, να καταβάλλει τις ασφαλιστικές του εισφορές σημαίνει ταυτόχρονα ότι η πολιτεία πρέπει να σέβεται τον κάθε άνθρωπο και να τον μεταχειρίζεται ισότιμα. Εφόσον η πολιτεία με τη στάση της ταλαιπωρεί την κοινωνία ακόμη και για τα αυτονόητα ξεκάθαρα υποδηλώνει[ως γεγονός] ότι η κυβέρνηση που διαχειρίζεται τη λειτουργία του κράτους δεν σέβεται την κοινωνία, δεν σέβεται το θεσμικό της ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: