Πέμπτη, Μαρτίου 26

Η παιδική φτώχεια

Η οικονομική κρίση και τα οικονομικά προβλήματα που δημιουργεί σε χιλιάδες εργαζόμενους πλήττει και τα παιδιά,  σήμερα και σύμφωνα με πρόχειρα στοιχεία σχεδόν το 30% των παιδιών στην Ελλάδα ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Οι κύριοι παράγοντες για την  παιδική φτώχεια είναι οι άνεργοι και οι χαμηλά αμειβόμενοι ή υποαπασχολούμενοι γονείς.
Η οικονομική κρίση, όμως, δημιουργεί νέα δεδομένα καθώς οι κοινωνικά μειονεκτούσες οικογένειες συνεχώς αυξάνονται, έτσι το πρόβλημα λόγω και της δημογραφικής εξέλιξης αποκτά διαφορετική σημασία καθώς αυξάνονται οι φτωχές οικογένειες που έχουν πάνω από 2 παιδιά. Με τις παρούσες συνθήκες το μέλλον για όλα αυτά τα παιδιά είναι αβέβαιο, σε αρκετές περιπτώσεις ακόμη και το καθημερινό φαγητό είναι δύσκολη υπόθεση. Αρκετοί γονείς με χαμηλό εισόδημα και πολλά παιδιά υποστηρίζουν ότι πλέον, οι παροχές του κράτους δεν είναι αρκετές, πολλοί συνειδητοποιούν ξαφνικά ότι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν από μόνοι τους ακόμη και βασικές ανάγκες.
Εκ πρώτης όψεως και με δεδομένες τις δυσοίωνες οικονομικές εκτιμήσεις φαίνεται ότι, εάν δεν ληφθούν περισσότερα μέτρα, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε μειονεκτικό περιβάλλον μπορεί να είναι αρκετά δύσκολο στο μέλλον να ενταχθούν στην κοινωνία, το φαινόμενο, ως αποτέλεσμα, θα οδηγήσει σε μεγάλες απώλειες ανθρωπίνου δυναμικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: