Πέμπτη, Μαρτίου 19

Στα πρόθυρα της πτώχευσης οι κτηνοτρόφοι


Σοβαρά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζουν εκατοντάδες μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας καθώς, όπως δηλώνουν, ενόψει των εορτών του Πάσχα οι παραγγελίες που μέχρι στιγμής έχουν βρίσκονται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού για τις παραγγελίες που ζητούνται κινούνται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα με αποτέλεσμα η θα αναγκαστούν να πουλήσουν όσο – όσο ή δεν θα πουλήσουν καθόλου με αποτέλεσμα να μην αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους.
Οι κτηνοτρόφοι, μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι, οι τιμές βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, τόσο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, όσο και από το γεγονός ότι, πραγματοποιούνται αθρόες εισαγωγές αμνοεριφίων από την Τουρκία ή αλλού τα οποία με συνοπτικές διαδικασίες σφραγίζονται και πωλούνται ως ντόπια από τους μεσάζοντες. « Καθένας έχει σήμερα μια σφραγίδα και σφραγίζει ‘Ελληνικά’» καταγγέλλουν οι κτηνοτρόφοι και, ζητούν από την πολιτεία «άμεσες ενέργειες» στήριξης για την προστασία της παραγωγής τους.
Ταυτόχρονα, δηλώνουν ότι δεν έχουν σε ποιον να διαμαρτυρηθούν ώστε να αναδειχθεί το πρόβλημα τους, καθώς, όπως λένε, αρκετά ορεινά χωριά του νομού δεν τα έχουν επισκεφτεί οι αρμόδιοι για τουλάχιστον μια 8ετια ή όταν κατεβαίνουμε, λένε, στις «μεγάλες πόλεις του νομού» να πούμε το πρόβλημα μας, οι αρμόδιοι δηλώνουν αναρμόδιοι και μετακύλουν την ευθύνη για το πρόβλημα, στην αγορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: