Δευτέρα, Μαρτίου 23

Τα «2 πρόσωπα» της υπαίθρου

Μια χώρα με δύο πρόσωπα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ελληνική επαρχία, όπως και φαίνεται ξεκάθαρα και από την προβληματική πραγματικότητα! Όμως, όσοι ζουν σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, δηλαδή, στο περιβάλλον των πόλεων, δεν μπορούν να καταλάβουν σε τι κατάσταση βρίσκεται σήμερα η ύπαιθρος, καθώς εδώ και αρκετά χρόνια έχει αφεθει στην τύχη της (η ύπαιθρος) και η κρατική παρέμβαση και συζήτηση έχει επικεντρωθεί σε ελάσσονα ζητήματα, γεγονός όμως που δεν βοηθά να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες. Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη, εάν λάβουμε υπόψη το γεγονός οτι οι βασικοί άξονες του στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της υπαίθρου δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί .
Το ζήτημα όμως της ανάπτυξης της υπαίθρου δεν μπορεί για κανένα λογο, δεδομένων των δυσκολιών που δημιουργεί η οικονομική κρίση, να θεωρείται δευτερευούσης σημασίας ή οι προσπάθειες να εξαντλούνται σε επίπεδο συζητήσεων «αρμοδίων παραγόντων» μόνο για το θεαθήναι.
Αλλά και πέρα από αυτό, το μέλλον της χώρας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την ανάπτυξη της επαρχίας, κατά περίεργο όμως τρόπο και σύμφωνα με αρκετούς πολίτες, οι μέχρι σήμερα πολιτικές αναπαράγουν την ίδια προβληματική, χωρίς μέλλον, πραγματικότητα, σταθερά δεδομένα δημιουργηθήκαν μόνο για τους λίγους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: