Τετάρτη, Μαρτίου 18

Προβλήματα στο «Βοήθεια στο Σπίτι»

Tα εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των προγραμμάτων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» τους ανάγκασαν να πραγματοποιήσουν πανελλαδικά 16, 17 και 18 Μαρτίου τριήμερη απεργία.
Οι περίπου 4.000 σε όλη τη χώρα έχουν να πληρωθούν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, όταν είχαν καταβληθεί τα δεδουλευμένα τους από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο από εθνικούς πόρους. Από τον Ιανουάριο έχει ανακοινωθεί από τα αρμόδια Υπουργεία ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ η ένταξη ομως δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, έτσι δεν έχει πληρωθεί κανένας.
Η διοίκηση με ανακοίνωση της δηλώνει ότι η καταβολή των δεδουλευμένων στο “Βοήθεια στο σπίτι” θα γίνει για την περίοδο Ιανουαρίου μέχρι το Πάσχα από εθνικούς πόρους, ενώ η συνέχιση της χρηματοδότησής του θα ενταχθεί σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ μέσα στους επόμενους μήνες.
Ωστόσο, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι η ένταξη τους στις δομές του ΕΣΠΑ θα παρατείνει την εργασιακή τους αντασφάλεια μέχρι το 2014, εργάζονται ήδη πάνω από 7 χρόνια σε αυτό το εργασιακό καθεστώς, ταυτόχρονα παγώνουν και νέες προσλήψεις με δεδομένο ότι, έλλειψη κονδυλίων, οι προνοιακές δομές είναι υποβαθμισμένες. Έτσι, εκ των πραγμάτων και λόγω της αυξημένης σπουδαιότητας του προγράμματος, υποστηρίζουν ότι πρέπει να κατοχυρωθούν οι θέσεις (εξελικτική πορεία των θέσεων) των ήδη εργαζομένων ( μόνιμο προσωπικό) χωρίς επαναπροκήρυξη των θέσεων, στις δομές των δήμων. Κατ’ αυτό τον τρόπο θα ανοίξει ο δρόμος για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού μέσω των δομών του ΕΣΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: