Πέμπτη, Μαρτίου 5

Ιστορίες της καθημερινότητας

Η πολυδιάστατη παγκόσμια κρίση είναι γεγονός ότι προκαλεί σε οικονομικό επίπεδο αναστάτωση, αμφισβήτηση και, σε συνδυασμό με τον αντιπαραγωγικό προσανατολισμό της οικονομίας μας διαμορφώνει ένα περίεργο κοινωνικό κλίμα.
Σε αυτό το πλαίσιο είναι λογικό τα προβλήματα να οξύνονται.
Δυο από τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι το δημογραφικό και η ερήμωση της υπαίθρου. H σημερινή κατάσταση και η προοπτική των εξελίξεων ίσως δημιουργήσουν συνθήκες συρρίκνωσης. Κατά πολλούς, σύμφωνα με την εξέλιξη των πραγμάτων και τους ρυθμούς που ακολουθούμε δύσκολα θα δημιουργηθούν συνθήκες διόρθωσης. Τα στοιχεία που δείχνουν τη δεινή θέση που βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας, των οποίων τη θέση επιδείνωσε η οικονομική κρίση, η μείωση των εργαζομένων και οι ελάχιστες δυνατότητες ενός μεγάλου τμήματος του πληθυσμού για οικονομική δράση πιστοποιούν το πρόβλημα.
Από την άλλη πλευρά χιλιάδες είναι και, οι νέοι και οι νέες που είτε επειδή είναι άνεργοι, είτε για άλλους λόγους δεν μπορούν να βρουν άλλον/η για να δημιουργήσουν οικογένεια, το γενικότερο κοινωνικοοικονομικό περιβάλλον μειώνει και τις πιθανότητες αυτό οργάνωσης για την επιτάχυνση της «αυθόρμητης» αποκατάστασης. Τέλος και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στις επόμενες δεκαετίες και εάν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά πρόσθετα μέτρα με καταρχήν κατανόηση της φύσης και του μεγέθους της κατάστασης το πρόβλημα θα λάβει απεριόριστες διαστάσεις απειλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: