Κυριακή, Μαρτίου 1

Οι αερομεταφορές & ο τουρισμός

Ανησυχία υπάρχει στις τάξεις του Ελληνικού τουρισμού καθώς λόγο της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης ενδέχεται ο κλάδος να αντιμετωπίσει για το 2009 σοβαρά προβλήματα, οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για πιθανή μείωση των αφίξεων έως και 20%, το γεγονός ως άμεση συνέπεια θα οδηγήσει σε απώλεια περίπου 50.000 θέσεων εργασίας με ότι αυτό συνεπάγεται.
Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών που έχουν δει το φως της δημοσιότητας οι τουρ οπερέιτορ στις χώρες που θεωρούνται «δεξαμενές τουριστών» για τη χώρα μας αυτή την εποχή έχουν αλλάξει την πολιτική τους και κάνουν ότι μπορούν ώστε να εξασφαλίσουν ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους. Οι εκτιμήσεις της ABTA για την τρέχουσα χρονιά λένε ότι υπάρχει η τάση να οδηγηθούν μαζικά οι τουρίστες στους λεγόμενους «φθηνούς προορισμούς» ή σε νέους φθηνούς προορισμούς, καθώς σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης κανείς δεν είναι διατεθειμένος να πληρώσει «φουσκωμένες» τιμές. Επίσης αρκετοί είναι και οι καταναλωτές που προβληματίζονται μήπως οι τουρ οπερέιτορ στην πορεία πτωχεύσουν, κτλ.
Η προοπτική αρνητικών εξελίξεων έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα την τουριστική βιομηχανία της χώρας μας, ετσι, αρκετοί προσπαθούν να δώσουν απάντηση στο ερώτημα «τι μέλλει γενέσθαι » Σε αυτό το πλαίσιο δεν είναι λίγοι όσοι θεωρούν ότι σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία χρειάζεται να λάβει την πρωτοβουλία η ολυμπιακή αεροπορία σε συνεργασία με την τουριστική βιομηχανία να «παίξει» πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια για τη διαμόρφωση της τουριστικής ροής δημιουργώντας φθηνά πακέτα μεταφοράς και διακοπών, τόσο για τους ομογενείς που επιθυμούν να ταξιδέψουν με πτήσεις για τις διακοπές τους στην πατρίδα, οσο και κατ' επέκταση για τους πολίτες του κόσμου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

όπως υπάρχει συζήτηση και θα υπάρξει κατά περίπτωση ενίσχυση για τον Τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, σε επίπεδο ευρωπαϊκής ένωσης, έτσι πρέπει να γίνει και συζήτηση για τον τουρισμό, σε επίπεδο ΕΕ θα μπορούσε να χρηματοδοτηθούν δράσεις για Κοινωνικό Τουρισμό.