Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 16

Ιαχές πολέμου

Η αντίστροφη μέτρηση για απρόβλεπτου χαρακτήρα εξελίξεις άνοιξε με την χθεσινή μονομερή και παράνομη απόφαση της Τουρκίας να διεξάγει θαλάσσιες έρευνες για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων σε περιοχή που επικαλύπτει και ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου.

Η εξέλιξη φαίνεται να έρχεται ως αντιστάθμισμα/ αντίποινα στην απόφαση των Ελληνοκυπρίων να καθορίσουν τις θαλάσσιες περιοχές ευθύνης της Κύπρου για να πραγματοποιήσουν έρευνες για ανεύρεση υδρογονανθράκων και εμμέσως πλην σαφώς ακυρώνουν την διαπραγματευτική διαδικασία για την επανένωση της Κύπρου καθώς η λογική της συνεκμετάλλευσης δεν υπηρετεί το στόχο της ενιαίας Κύπρου, υπηρετεί τις γεωπολιτικές και στρατηγικές επιδιώξεις της Άγκυρας και φανερώνει ότι η Τουρκία ποτέ δεν ενδιαφέρονταν για την επανένωση της Κύπρου. .

Αν η Ελλάδα αποδεχθεί την προκλητική κίνηση των Τούρκων σημαίνει ότι αποδέχεται την τουρκική κατοχή της βόρειας Κύπρου και την διχοτόμηση/ συνεκμετάλλευση του Αιγαίου και της ανατολικής μεσογείου σε βάρος της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας.

Τα νέα δεδομένα και η πολεμική παρουσία της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο δημιουργούν πολεμικό κλίμα και εκ των πραγμάτων απειλούν την εδαφική ακεραιότητα, τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου που πρέπει να ετοιμάζονται για πόλεμο, σε όλα τα μέτωπα, καθώς με την τροπή που έχουν πάρει τα πράγματα δεν μπορούμε να αποκλείσουμε τίποτα. .


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξεχνώ θα εκδικηθώ,τούρκος καλός μόνο νεκρός!ας έρθουν να πάρουν την ελλάδα τους περιμένουμε.θα πάθουν ότι έπαθε ο ιμπραήμ απ το θόδωράκη.ο τολμών νικά.όλοι οι ειδικοδυναμιτες περιμένουμε να τους δείξουμε τι θα πει να είσαι ελληνας και να αγαπάς την ελλάδα.