Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 7

Στα όρια της τρέλας η Ευρώπη

Σύμφωνα με μελέτες τριών χρόνων του πανεπιστημίου της Δρέσδης, στην ΕΕ, την Ελβετία, την Ισλανδία και τη Νορβηγία τέσσερις στους δέκα Ευρωπαίους, το 38,2%, υποφέρουν από ψυχικές και νευρολογικές ασθένειες, δλδη κάθε χρόνο πάνω από 165 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής ψυχικά προβλήματα.

Στην κατάταξη των ψυχικών διαταραχών που επηρεάζουν τους Ευρωπαίους την πρώτη θέση έχει το άγχος (14%), ακολουθεί η αϋπνία (7%) και η κατάθλιψη (6,9%). Η εξάρτηση από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά είναι επίσης διαδεδομένη (4%), καθώς και η διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, που έχει το 5% μεταξύ των νέων 2 έως 17 ετών. Πολλοί επίσης έχουν πρόβλημα κατανόησης γραπτού λόγου, κ.α.

Τα συμπεράσματα μελετητών αναφέρουνότι τα προβλήματα θα αυξηθούν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και του τρόπου ζωής, ως αποτέλεσμα του κοινωνικού μοντέλου που προωθούν τα μέτρα λιτότητας.

Όσον αφορά τις οικονομικές επιπτώσεις, μια παρόμοια μελέτη του 2005 εκτιμά ότι το κόστος του συστήματος υγείας φτάνει τα € 386 δισεκατομμύρα ετησίως .

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις ΗΠΑ είναι πολύ-πολύ χειρότερη η κατάσταση. Η συντριπτική πλειοψηφία δεν γνωριζει που πατά και που πηγαίνει. Απλώς τα μήντια τα κατέχουν οι αμερικανοεβραίοι και τους έχουν στο πληρες σκοτάδι...