Σάββατο, Σεπτεμβρίου 24

Μας προετοιμάζουν για το γενικό ξεπούλημα

To ερώτημα που πλανάται τις τελευταίες ημέρες πάνω από την Ελλάδα είναι μέχρι που μπορεί να φτάσει το πολιτικό θράσος και ο τυχοδιωκτισμός του ΠΑΣΟΚ δεδομένου ότι ο κυβερνητικός φεουδαρχισμός αγγίζει τα όρια του παραλογισμού.

Η κυβέρνηση την μια εβδομάδα λέει ότι δεν μπορεί να επιβάλει νέους φόρους και την επομένη βάζει φόρους και έκτακτες εισφορές με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, όπως και στα προηγούμενα πακέτα μέτρων, έτσι και τώρα, να δηλώνουν δημόσια ότι διαφωνούν, χωρίς να ξεκαθαρίζουν αν θα τα ψηφίσουν ή αν θα ρίξουν την κυβέρνηση Παπανδρέου.

Βέβαια, δεν περιμένει κάνεις να καταψηφίσουν καθώς οι βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας διαφωνούν ή για να κερδίσουν λίγες στιγμές δημοσιότητας σε μια εποχή που η δημοτικότητά τους βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση ή για να προετοιμάσουν το έδαφος για την επόμενη μέρα του πασοκ .

Συνέπεια όλων αυτών είναι να αναπτύσσεται τείχος προστασίας γύρω από την κυβερνητική πολιτική, δεδομένου ότι παρεκτρέπει την πολιτική κουβέντα σε ελάσσονος σημασίας ζητήματα.

Την ίδια κατεύθυνση υπηρετούν και οι δηλώσεις Πάγκαλου για κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας δεδομένου ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο έχει λίγες πιθανότητες να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή.

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα, όπως αυτό της εβδομαδιαίας οικονομικής επιθεώρησης WirtschaftsWoche, εν γνώση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προτείνουν, ως αποτελεσματικά μέτρα, να περιέλθουν οι φορείς και τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου για 125 δισ. ευρώ σε εταιρεία διαχείρισης, υπό τον έλεγχο της Ευρωζώνης.

Επειδή η κυβέρνηση έχει δείξει ότι είναι ικανή για όλα, δεν θα αποτελούσε υπερβολή να υποθέσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν και ακούγονται για να μας προετοιμάσουν για όλα όσα θα περιλαμβάνει ως όρους το δεύτερο πακέτο δανεισμού της ΕΕ- ΔΝΤ προς την Ελλάδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ένας ήταν ο ελληνας ηγέτης.που είσαι γεώργιε παπαδόπουλε τώρα που υποφέρει ο κοσμάκης;που είσαι να γδαρεις τους προδότες που ξεπουλαν την ελλαδίτσα μας.