Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 19

Στη ζώνη των θυελλών η Ελλάδα

-Αν η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να πάει σε 100.000 απολύσεις και σε περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων κ,α, με πρόσχημα την 6η δόση, φανταστείτε τι θα ζητήσουν για την 7η. Αυτό θα πει πολιτική θέληση για το καλό του λαού, κάνουν σε βάρος των Ελλήνων ό,τι είναι απαραίτητο προκειμένου να κρύψουν οι Ευρωπαίοι τα δικά τους προβλήματα για να διασφαλιστεί έτσι η οικονομική σταθερότητα στην Ευρωζώνη.


-2 χρόνια τώρα ακούμε για περικοπές, χωρίς το κράτος να έχει κάνει σοβαρή προσπάθεια να μειώσει τα υπέρογκα ποσά που πληρώνει για τα ενοίκια στέγασης των διάφορων υπηρεσιών του.

-Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχει πωληθεί το 82% της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ). Οι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ καταγγέλουν την κυβέρνηση για σκόπιμη υποβάθμιση της εταιρείας, με στόχο το ξεπούλημά της.

-Η δύσκολη οικονομική κατάσταση αναγκάζει χιλιάδες κόσμο στην Βόρεια Ελλάδα και στην Θράκη να μετακινείται σε διπλανές χώρες για να προμηθευτεί τρόφιμα, καύσιμα, να επισκευάσουν τα αυτοκίνητά τους κ.α, με αποτέλεσμα χιλιάδες καταστήματα να κλείνουν επιβαρύνοντας περαιτέρω την ήδη επιβαρυμένη οικονομία.

-Στο 23% έχει φτάσει η καταγεγραμμένη ανεργία στη Δυτική Μακεδονία, η οποία έτσι κατακτά την πρώτη θέση στον πίνακα των δεκατριών περιφερειών. Στην Δυτική Ελλάδα η καταγεγραμμένη ανεργία βρίσκεται στο 16 %

-Αυξήσεις στα ασφάλιστρα των αυτοκινήτων μέχρι και 50% θα φέρουν τα προβλήματα που έχει το επικουρικό ταμείο καθώς τα έξοδα ξεπέρασαν τα έσοδα. Αιτία είναι η αύξηση των αποζημιώσεων κατά 400% λόγω της αύξησης του αριθμού των ανασφάλιστων οχημάτων που προκαλούν ατυχήματα.

-Η κυβέρνηση σχεδιάζει να τοποθετήσει με ταχύτατες διαδικασίες φωτοβολταϊκά σε καμένες εκτάσεις ανά την Ελλάδα. Η αρχή έγινε σε καμένες εκτάσεις της Ζακύνθου όπου υπήρχαν 47 αιτήσεις από ξένους επενδύτες για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών σε καμένες ορεινές περιοχές του νησιού. Οι αιτήσεις δεν έγιναν δεκτές από τον τοπικό αντιπεριφερειάρχη, όμως πολύ γρήγορα θα παρακαμφθεί καθώς η νομοθεσία και οι τρέχουσες αποφάσεις της διϋπουργικής επιτροπής για το ζήτημα καλύπτουν τους επενδύτες. Άρχισε το Γενικό ξεπούλημα.

- Αν όλοι οι Ελληνες, σε ολόκληρη την Ελλάδα, σταματούσαν κάθε δημόσια οικονομική ή επαγγελματική δραστηριότητα και καθημερινά έβγαιναν στο δρόμο, έξω από τα σπίτια τους, δεν θα αναγκάζονταν να φύγει η κυβέρνηση;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος πρέπει να καλέσει, αλλά δεν βάζει κανείς το κεφάλι του στο ντορβά. Τα κώματα της Βολής είναι πουλημένα προ αμνημονεύτων...