Είναι εμφανές από τις εξελίξεις ότι η στάση των βουλευτών της συμπολίτευσης σε πρόσφατα νομοσχέδια ήταν ενταγμένη σε ένα γενικότερο πλαίσιο πολιτικής διαχείρισης του νέου πακέτου σκληρών μέτρων της περιόδου 2012 -2015, για να έρθει, ως ανάγκη, η διατήρηση της συνοχής της κυβέρνησης.
Δεν αποκλείεται μάλιστα το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια να τέθηκε υπό συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή σκόπιμα για να διερευνηθούν οι προθέσεις κάποιων που ίσως αντιδρούν ή ακόμη και για να φανεί ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης συμμετέχουν ενεργά στον κυβερνητικό σχεδιασμό .
Κατά πάσα πιθανότητα ο σχεδιασμός προβλέπει και σχέδιο διαχείρισης των αντιδράσεων που θα προκύψουν σε γενικότερο επίπεδο.
Τα βασικά ερωτήματα που προκύπτουν σε σχέση με τα παραπάνω είναι:
Α. H σημερινή κυβέρνηση έχει το πολιτικό δικαίωμα να επικυρώσει οικονομικά μέτρα που θίγουν θεμελιώδη δικαιώματα της κοινωνίας χωρίς να έχει λάβει λαϊκή εντολή.
Β. Μπορεί η κυβερνητική πλειοψηφία να ψηφίσει οικονομικά μέτρα που ξεπερνούν την δική της θητεία
Γ. Η σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε σχέση με το ΑΕΠ από την ώρα που ενεπλάκη το ΔΝΤ δεν πρέπει να προβληματίσει όλους μας, η αύξησή του δεν αποτελεί κίνδυνο για την δημοσιονομική και μακροοικονομική σταθερότητα;
Υπό το πρίσμα αυτό, οι εξελίξεις αφορούν ολόκληρη την κοινωνία .
Όλοι μαζί κι ο καθένας από το μετερίζι του Θα πρέπει να αντιληφθεί την σημαντικότητα και την ιστορικότητα της στιγμής και να ορίσει τον εαυτό του με βάση τα πραγματικά συμφέροντα της πατρίδας, που σημαίνει ότι επιλέγει διαφορές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου