Τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες από δάνεια του παρελθόντος είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει την τρέχουσα εποχή η ελληνική κοινωνία.
Χιλιάδες πολίτες στριμωγμένοι από την οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα που παράγει η πολιτική του μνημονίου αδυνατούν να εκπληρώσουν τις δανειακές υποχρεώσεις τους, ακόμη και για μικρά ποσά.
Αυτό όμως δεν εμποδίζει τις τράπεζες να αυθαιρετούν, οι πολιτικές των τραπεζών είναι επιθετικές και έχουν οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση τους καταναλωτές, αν και μέχρι στιγμής τα ποσά της ενίσχυσης που έχουν δοθεί από το δημόσιο ταμείο ειτε σε μορφή εγγυήσεων , είτε με τη διοχέτευση ρευστότητας ξεπερνούν τα 96 δις ευρώ.
Καθημερινά εκδίδονται από τα δικαστήρια εκατοντάδες διαταγές πληρωμής που επιβαρύνουν τους πολίτες με υπέρογκα ποσά εξόδων που υπερδιπλασιάζουν το αρχικό ποσό, κ.α.
Παρόλα αυτά, μέχρι στιγμής σε επίπεδο πολιτικής αντιμετώπισης κανένας δεν έχει πάρει θέση για το ζήτημα και την αντιμετώπιση του, αν και χιλιάδες πολίτες ταλαιπωρούνται .
Βέβαια, μπορεί κάποιος να πει, ας μην έκαναν χρέη. Με αυτή όμως τη λογική, γιατί οι τράπεζες να τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης σε ότι αφορά την ενίσχυσή τους και οι πολίτες όχι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου