Παρασκευή, Ιανουαρίου 28

Πλήγμα για το διεθνές κύρος της χώρας η αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων

Στην αφαίρεση των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 από τον Βόλο και τη Λάρισα προχώρησε η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων μετά από έκτακτη συνεδρίαση της στο Παρίσι.
Αιτία για την αρνητική αυτή εξέλιξη στάθηκε η μεγάλη καθυστέρηση και η συνεχής αναβλητικότητα που υπήρχε από ελληνικής πλευράς στην εξέλιξη των αγώνων, ενώ το ζήτημα που οδήγησε την επιτροπή σε οριστική απόφαση ήταν η μη κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού για τη φιλοξενία των αθλητών. Η Ελλάδα πρότεινε οι αθλητές να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.
Η εξέλιξη ουσιαστικά είχε προαναγγελθεί από την στιγμή που η σημερινή κυβέρνηση κατήργησε το υφυπουργείο αθλητισμού και αντιμετωπίζει όλα τα ζητήματα του Ελληνικού Αθλητισμού με απίστευτη προχειρότητα και ερασιτεχνισμό .
Οι Μεσογειακοί Αγώνες είναι η δεύτερη σε μέγεθος μετά την Ολυμπιάδα διοργάνωση όσον αφορά τον αριθμό των αθλητών που συμμετέχουν και τα αθλήματα που περιλαμβάνουν. Οι αγώνες διεξάγονται ανά τετραετία, ξεκίνησαν επίσημα το 1951 και η πρώτη διοργάνωση έγινε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Προαναγγελία χρεωκοπίας!